Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam714
Toplam Ziyaret1680921

Karaisalı’da Asker Kınası

Karaisalı Milli İradeye Saygı Platformu’nun gerçekleştirdiği ve Karaisalı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Siyasi Partilerin destekleriyle, Karaisalı’da askere gidecek gençler için düzenlenen toplu asker kınası coşku içinde kutlandı

Karaisalı Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen toplu asker kınası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, askere gidecek gençler için Kuran’ı Kerim ve dualar okundu. 

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, ”İlçemiz zor bir dönemden geçiyor. Ancak bu zor dönemde, biz örf ve adetlerimize uygun bir şekilde askerlerimizi düğün dernek yapar gibi askere göndereceğiz. Bunun nedeni ise, Türk milletinin, Türk toplumunun neslinde Türk ordusu Peygamber ocağıdır. Biz evlatlarımızı kuzu gibi büyüttük. Onları öyle bir şefkatle büyüttük ki, bu vatana ve millete değerli bir fert olsunlar istedik. Biliyoruz, anneler babalar çok üzgün, ama emin olsunlar ki, o üzgünlük bir onura dönüşecek. Söz konusu vatan olduğunda hepimizin canı bu vatana feda olsun. Bu kapsamda, askere gidecek gençlerimizi tebrik ediyorum. Rabbim onlara sağlık ve sıhhatle askere gidip gelmelerini nasip etsin. Bu gençler bu vatanın teminatı. Aslan gibi gidip, anayasal görevlerini yerlerine getirip, aslan gibi tekrar dönecekler. Değerli anneler ve babalar, bugün kıvançlı bir gündeyiz. Çünkü ilçe olarak bu gençlerimizi topyekûn askere göndereceğiz. Söz konusu vatan olduğunda herkes bir araya gelip, birlik oluyor. Milletin her unsuru, her parçası bir ve bütün oluyor. Bizlerde bugün ilçemizde bir ve bütünüz. Allah askerlerimizin hepsine selamet versin. Sağlıkla gidip, sağlıkla dönmeyi nasip etsin” dedi.

 Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise yaptığı konuşmasında, “Müslüman Türk milletinin bekasının geleceğinin teminatı olan bu kahraman evlatlarımızı yetiştiren annelerimize çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin hadisinde söylediği gibi cennet annelerin ayakları altındadır. Bu hadisi şerifin en büyük manalarından biriside analarımızın bu kahraman kardeşlerimizi yetiştirmeleridir. Askere gidecek gençlerimizin vatani görevlerini en güzel şekilde yapıp, tekrar gelmelerini temenni ediyorum’ dedi.

 ASLAN, ‘ASKER DE, POLİS DE, VATAN DA BİZİMDİR’ 

Başkan Aslan konuşmasının devamında, ”Türk milletine, Türkiye Cumhuriyetine sonsuza kadar bu kardeşlerimiz sahip çıkacaktır. Son günlerde vatanı için canını dişine takan askerlerimiz üzerinden yoğun bir antipropaganda yapılmaktadır. Bu propaganda dış ülkelerin ülkemizi bölmek için gerçekleştirdikleri propagandadır. Dış güçlerin oyununa gelip askerlerimizi töhmet altında bırakmayalım. Asker de, polis de, vatan da bizimdir. Başka Anadolu yok, başka Türkiye Cumhuriyeti yok. Suriye’den, Irak’tan bize göçmen olarak geldiler. Ama bizim başka gidecek yerimiz yok. Biz bu Türkiye Cumhuriyetini birlik ve beraberlik içinde ilelebet muhafaza etmemiz gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Söz Konusu Vatansa, Gerisi Teferruattır’. Vatandan önemli hiçbir şey yoktur” dedi.

 ASKERLERE KINA YAKILIRKEN DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Toplu şekilde sahneye dizilen asker adaylarının kınaları anneleri ve yakınları tarafından yakılırken, etraftaki vatandaşların duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Asker ve asker yakınları kınada doyasıya eğlendi. Toplu asker kınasının ardından, askere gidecek gençler belediye düğün salonundan ilçe merkezine kadar meşale yürüyüşü gerçekleştirdiler.

 

720 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704