Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam407
Toplam Ziyaret1680614

KLİMALAR SAĞLIĞINIZI RİSKE ATMASIN

klimaların bilinçsiz ve yanlış kullanımı kas, boyun ve sırt ağrıları, eklem tutulmaları, enfeksiyon, alerji ve hatta zatürre gibi sağlık sorunlarına davetiye çıkartıyor

KLİMANIN ÖNÜNDE OTURULMAMALI

Giderek artan sıcaklar sebebiyle kurtarıcı olarak görülen klimaların sağlık sorunu yaşamamak için belli kurallara bağlı kalarak kullanılması önem taşıyor. Pek çok kişide boyun ve sırt ağrılarının oldukça artmasının klima kullanımına bağlı olduğunu söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Coşkun Akalın, “Bilinçsiz klima kullanımı, bel, boyun ve kas ağrılarından tutulmalara, enfeksiyon hastalıklarından alerjik reaksiyonlara ve hatta zatürreye dek birçok soruna yol açabiliyor. Bu sorunları yaşamamak için öncelikle kişinin klimaların hava üfleyen kanallarını üzerine doğru çevirmemesi ve sıcak bir ortamda bulunurken aniden çok soğuk bir ortama geçmemesi gerekiyor. Kas tutulmalarından ve şiddetli ağrılardan korunabilmek için iç sıcaklık ile dış sıcaklık arasındaki farkın 5 ila 10 santigrat derece arasında olması gerektiği önem taşıyor” dedi.

ANİ ISI DEĞİŞİMLERİ KAS SPAZMINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR
Sıcak havalar sebebiyle boyun, bel ve sırt bölgeleri terleyerek kasların gevşemesine yol açıyor. Bu sırada klimanın soğuttuğu bir ortama girilmesiyle terli bölgeler aniden soğuk hava ile temas edince kas spazmlarına davetiye çıkartılmış oluyor. Dr. Akalın klimaların sebep olduğu kas spazmı ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“Sadece kas spazmı bile ağrılı bir durum iken; buna zaten var olan boyun fıtığı, kireçlenme, omurga eğrilikleri ya da fibromiyalji gibi rahatsızlıklar eşlik ediyorsa tutulmalar kaçınılmaz hale geliyor.Boyun kaslarında gelişen spazm, gerilim tipi baş ağrılarına neden oluyor. Kişinin migren tipi baş ağrısı şikayetivarsa, tekrarlayan boyun spazmı veya tutulması migreni tetikleyerek atağın daha şiddetli ve uzun geçmesine sebep olabiliyor.” Tekrarlayan ağrışikayetleri olan kişilerin mutlaka bir uzman doktora muayene olmaları gerekiyor.

TEDAVİ SEÇENEKLERİ DEĞİŞEBİLİR
Boyun ve sırt ağrısı çeken kişilere uygulanan farklı tedavi yöntemleri bulunuyor. Tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. Coşkun Akalın, “Şikayetlerin şiddetine göre kişiye medikal tedavi uygulanabiliyor. Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, semptomları düzelterek hastanın hareket kabiliyetini kolaylaştırıyor. Bunun yanı sıra sıklıkla uygulanan fizik tedavide, ağrı ve spazm gibi semptomların ortadan kalkması ve kişinin olabildiğince erken hareket etmesi amaçlanıyor. Fizik tedavi yönteminde sıcak, soğuk, alçak ve orta frekanslı akımlar ve TENS gibi cihazlardan yararlanılıyor. Diğer bir tedavi yöntemini de, egzersiz ve hafif tempolu yüzme oluşturuyor” dedi. 

 

 

252 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.439832.5698
Euro34.502534.6407