Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret1667926

Karaisalılı Şehit Özel Harekat Polisi Malkav'a son görev

Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'lıların yola döşediği bombayı patlatması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan Metin Malkav Adana'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

     

Mardin'de bölücü terör örgütü PKK'lıların yola döşediği bombayı patlatması sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan Metin Malkav son yolculuğuna uğurlandı.
Mardin'in Kızıltepe ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçeleri arasında bulunan uluslararası İpekyolu üzerinde, bölücü terör örgütü PKK'nın yola döşediği bombayı zırhlı aracın geçişi sırasında patlatması sonucu Özel Harekat Polisi Metin Malkav (24) ile iki silah arkadaşı şehit oldu. 
Dün gece geç saatlerde havayolu ile Adana'ya getirilen şehit Malkav için bugün Sabancı Merkez Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Şehidin yakınlarının ve kent protokolünün katıldığı cenazede, şehidin annesi Zeliha Malkav, "O şeref bize yeter" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin babası Mehmet Malkav'ın metanetli duruşu ise dikkat çekti.
Adana İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, törende yaptığı konuşmada, "Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzuru ve güvenliği uğruna canını feda eden muazzez şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurlamak, ona karşı son görevimizi ifa etmek ve onu cennete yüce rabbimizin katına uğurlamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aziz şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken en onurlu rütbe olan şehitlik mertebesine ulaşmış olan Metin kardeşimize teşkilatım adına Allah'tan rahmet, aziz milletimize, kederli ailesine, yakınlarına ve fedakar çalışma arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.
Tören mangasının omuzlarında alana getirilen şehit Malkav'ın cenaze namazını Adana İl Müftüsü Arif Gökce kıldırdı. Daha sonra okunan duaların ardından şehit Malkav'ın tabutunu silah arkadaşları omuzlarına alarak cenaze aracına koydu. Şehit Malkav'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlağı'nda toprağa verildi.

1023 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339