Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam524
Toplam Ziyaret1668910

Sarıçam’da 84 girişimci adayına sertifika verildi

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Sarıçam ekonomisi canlanacak” dedi.

Sarıçam Belediyesi’nin KOSGEB’le ortaklaşa açtığı “Uygulamalı Girişimcilik” kursunu bitiren 42’is bayan 42’si erkek olmak üzere toplam 84 girişimci adayına sertikaları törenle verildi.

Adana’da bir otelde düzenlenen sertifika dağıtım töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Sarıçam Belediyesi’nin hizmetlerini anlatan kısa film gösteriminden sonra Sarıçam Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, kısa bir açış konuşması yaptı.

ESRA ÖZDEN, “BİRİNCİ HEDEFİNİZ PARA DEĞİL, BAŞARI OLSUN”

Girişimcilik ve Ekosistem Derneği Başkanı Esra Özden de konuşmasında, artık Dünyada zenginliğin girişimcilik sayısı ile ölçüldüğünü belirterek, Türkiye’mizin ve bölgemizin sizin gibi yeni girişimcilere ihtiyacı var” dedi.

Belediyelerin altyapı, çöp toplama ve asfalt dökme gibi hizmetlerinin yanında girişimcileri destekleyen bir yapıya dönüştüğünü kaydeden Özden, “Böyle bir olayı burada Sarıçam Belediyesi başlatmıştır. Teşekkür ediyorum” dedi.

Özden, ”En başarılı girişimciler bu topraklardan çıkmıştır. Bizler, sizin gibi girişimcileri derneğimizin aday girişimci üyesi olarak görüyoruz. Birinci hedefiniz para olmasın, başarı olsun. Başarılı olursanız zaten para kendiliğinde gelecektir” tavsiyesine bulundu.

HÜSEYİN ŞEN,”AN İTİBARİYLE GİRİŞİMCİLERE 2.5 MİLYON LİRA DESTEK VERDİK”

KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen ise, 2015 yılında 1500 girişimciyi eğittiklerini, 2016’da an itibariyle eğitilen kişi sayısının 1215 olduğunu söyledi.

Şen, şunları söyledi:

“2015 yılında 287 firmaya girişimci desteği olarak 2 milyon 911 bin 877 lira destek sağladık. 2016 yılında an itibariyle 2.5 milyon lira desteğimiz olmuştur. Yılsonuna kadar bu sayı artacaktır. Şimdi girişimci olmak daha kolay. Eskiden 70 saat olan kurs saatimiz şimdi 32 saate düşürülmüştür. Sertifikalarınızı aldıktan sonra bize geleceksiniz. İşyerinizi kurduktan sonra 50 bin lirası hibe olmak üzere 50 bin lirası geri dönüşümlü, toplam 100 bin liraya kadar destek veriyoruz.”

ULUDAĞ, “SARIÇAM EKONOMİSİ CANLANACAK”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, belediye olarak ilçede yaşayan vatandaşların beceri ve isteklerine uygun refah ve mutluluk içerisinde çalışacakları yeni iş alanları açılabilmesi amacıyla KOSGEB ile ortak çalışarak, 4 Nisan-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında üç grupta uygulamalı girişimcilik kursunu düzenlediklerini söyledi.

Uludağ, Girişimciliğin işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğunu kaydederek, “Girişimcilik, ekonomik büyümenin de önemli bileşenidir. Girişimci, yeni düşüncelerin yaratılmasına, yeni endüstrilerin doğmasına hızla büyüyen sektörler yaratarak ekonomik büyümenin ivme kazanmasına katkı sunar. Dolayısıyla girişimcilik, istihdam yaratılması ve üretim faaliyetlerine anahtar faktördür” diye konuştu.

Uludağ şöyle devam etti:

“Kursumuz 3 ayrı grup halinde toplam 84 girişimci adayımızla kursumuzu tamamladık. Başvuru sayısı ve vatandaşlarımızın talebi gösterdi ki, Sarıçam’ın gelişen ekonomisi sizler gibi yeni girişimcilerle daha da canlanacak. Biz de Sarıçam Belediyesi olarak girişimcilik kurslarımızı devam ettireceğiz.”

Bu konuşmalardan sonra Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, KOSGEB Adana Müdürü Hüseyin Şen ve Girişimcilik ve Ekosistem Derneği Başkanı Esra Özden tarafından 84 kursiyere belgeleri verildi.

Tören kursu bitirenlerle toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

 

 

316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339