Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam252
Toplam Ziyaret1667894

ŞEHİT SEVDA POLİSE DUVAK ÖRTÜLDÜ

Şehit polis memuru Sevda Güngör'ün Türk bayrağına sarılı tabutuna duvak örtülürken, anne Nural Güngör kızının tabutuna sarılarak "Yaktılar bizi kızım" diye ağladı

Darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 1'i kadın 2 polis ile 1 uzman çavuş memleketleri Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.
15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi sırasında askerler tarafından atılan bomba ve girilen çatışmada şehit olan polis memurları Sevda Güngör, Aytekin Kuru ve Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin cenazeleri dün gece memleketleri Adana'ya getirildi. Hastane morguna konulan şehit cenazeleri sabah alınarak baba ocaklarına götürüldü. Cenazeler, helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camii'ne getirildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin naaşının getirilmesinin ardından kardeşi Bülent Mine tabutun başına gelerek Türk bayrağı sarılı tabuta vurup "Kalk gidelim" diye ağladı. Mine, ağabeyinin fotoğrafını alıp bir süre baktıktan sonra kafa atıp çerçevenin camını kırdı. Askerler hemen şehit kardeşini tabutun başından uzaklaştırdı. Daha sonra ise şehidin küçük kardeşi Halil Mine tabuta sarılarak "Sen ölmedin kalk" diye ağladı.
Bir süre sonra iki polisin cenazesi de alana getirildi. Sevda Güngör'ün tabutunun üzerine duvak koyulurken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, şehit yakınlarına sarılarak onları teselli etmeye çalıştı.
Şehit Güngör'ün annesi Nural Güngör, emniyet müdürüne sarılarak "İçim yanıyor" diye feryat etti. Şehit Kuru'nun annesi Esma, kız kardeşi Ayşe, eşi Ayşe ile kızı Gizem gözyaşlarına boğuldu. Şehidin oğlu Görkem babasının fotoğrafına bakıp sevdi.
Cenaze namazının ardından Güngör'ün annesi Nural Güngör kızının tabutuna sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Diğer şehit yakınları da tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

ÇATALAN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

 Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yönelik hava saldırısında şehit düşen, Adana’nın merkez Karaisalı ilçesi Çatalan mahallesinden26 yaşındaki Polis Memuru Sevda Güngör, son yolculuğuna uğurlandı.

Adana Sabancı Merkez Camii’nde düzenlenen törenin ardından konvoyla Karaisalı ilçesi Çatalan mahallesine getirildi.Çatalan mahallesinde bulunan baba ocağında helallik alındıktan sonra, mahalle mezarlığında cenaze namazı kılınarak, son yolculuğuna uğurlandı.
Törene binlerce vatandaş katıldı.


1223 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339