Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam559
Toplam Ziyaret1681644

MİSİS DEĞİRMENLERİ RESTORE EDİLİYOR

BAŞKAN ÇELİKCAN ANADOLU'DA KAYBOLMAKTA OLAN SU DEĞİRMENLERİNİ TURİZME KAZANDIRIYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tarihi yeniden yaşatmak, su değirmenlerinin nasıl çalıştığını göstermek amacıyla, Misis'te bulunan Roma dönemine ait 2. ve 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen ve 1970'li yıllara kadar kullanılan 2 su değirmenini restore edip çevre düzenlemesi yapılarak eski özgün yapısına kavuşturacak. Bununla ilgili olarak ihale aşaması tamamlandı ve yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. 

Misis'te kazı çalışmalarının 2012 yılından bu yana devam ettiğini dile getiren Başkan Çelikcan, kervansaray restorasyonu ve Lokman Hekim Cami rekonstrüksiyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Ceyhan nehri üzerinde bulunan tarihi su değirmenlerinin de restorasyonunun başladığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin önemli bir turizm merkezi olacağını belirtti. 

Anadolu'da su değirmenlerinin 20. yüzyılın son çeyreğine kadar işlevsel olarak varlığını sürdürdüğünü ve insanoğlunun sahip olduğu ilk teknolojilerden bir olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Ceyhan nehri üzerinde bulunan, Roma döneminde M.S. 2. ve 3. yüzyılda yapılan ve 1970 yıllara kadar kullanılmaya devam eden 2 su değirmeninin restorasyonlarını ve çevre düzenlemesini yaparak turizme kazandıracağız.  Devam eden kazıların yanı sıra kervansaray restorasyonu ve Lokman Hekim Cami rekonstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bölge önemli bir turizm merkezine kavuşmuş olacak.

 İşlevsel değerini geçen zaman içerisinde yitiren ve bu nedenle yok olmaya yüz tutan su değirmenlerini, otantik yapısıyla toplum hayatına tekrar kazandıracağız." şeklinde konuştu.

 

319 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704