Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam159
Toplam Ziyaret1667801

Toroslar’dan yeni geçit!

Kızıldağ-Pozantı arası 30 dakika oluyor

 Karaisalı İlçesi ile Kızıldağ Yaylası arasında ulaşım sağlayan 15 kilometrelik yolu uçak inecek düzeye getiren Adana Büyükşehir Belediyesi, bu yayladan Pozantı İlçesi’ne erişim sağlamak amacıyla 25 kilometrelik orman yolunu çift şeritli asfalt yol haline getirmek üzere çalışma başlattı. Başkan Hüseyin Sözlü, Adana ile Pozantı arasında alternatif güzergah oluşturacak yayla yolunun yapımını belediye imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini belirtip, yaklaşık ihale bedeli 20 milyon lira olan yolu 5 milyon liraya mal edeceklerini söyledi. 

30 DAKİKADA KIZILDAĞ’DAN POZANTI’YA
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kızıldağ-Pozantı yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Yaz aylarında Kızıldağ’a akın eden Adanalı hemşehrilerinin, yeni açılacak yolla 30 dakikada Pozantı’ya ulaşacağını belirten Başkan Sözlü, kararlılık, çalışkanlık ve tasarruf abidesi olan Karaisali-Kızıldağ yolu gibi Kızıldağ-Pozantı yolunun da belediye imkanlarıyla yaptıklarını vurguladı.
TOROSLARDA YENİ BİR DESTAN YAZILIYOR
15 kilometre uzunluğunda, minimum genişliği 20 metre olan Karaisalı-Kızıldağ yolunu sadece 5 milyon liraya mal ederek, yaklaşık 25 milyon lira tasarruf sağlandığını ve iki aracın yan yana geçemediği yolun açılışında uçak indirdiklerini anımsatan Başkan Sözlü, Kızıldağ-Pozantı yolu ile Toroslar’da yeni bir hizmet destan yazdıklarını kaydetti.
2016 YILI SONUNDA ULAŞIMA AÇILACAK
Başkan Sözlü, “Kızıldağ ile Pozantı arasındaki 25 kilometrelik yolu da belediyemizin imkanlarıyla açıyoruz. Yaklaşık ihale bedeli 20 milyon lira olan yolu kendi iş makinelerimiz ve personelimiz ile 5 milyon liraya mal edeceğiz. Bu hizmetimizi de 15 milyon lira tasarruf ederek gerçekleştirmiş olacağız. Kızıldağ’dan Pozantı’ya ulaşmak için Adana üzerinden otoyolu kullanmak zorunda kalıp, 178 kilometre yol gitmek zorunda kalan hemşehrilerimiz, bu çileden kurtuluyor. Artık Torosların eşsiz manzaralarına tanıklık ederek açacağımız 25 kilometrelik yeni yoldan 30 dakikada Pozantı’ya ulaşım sağlayacaklar” dedi. Başkan Sözlü, bu projede sadece güzergah üzerindeki dereleri aşmak için 14 adet menfez için ihale yapıldığını, Kızıldağ ile Pozantı arasındaki ulaşımın 2016 yılı sonunda sağlanacağını müjdeledi.

396 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339