Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam417
Toplam Ziyaret1668803

Yeryüzü Sofrası Seyhan’da kuruldu

Lüks otellerde gerçekleştirilen gösterişli iftar davetlerine tepki olarak 2011 yılında İstanbul’da kurulan Yeryüzü Sofrası Adana’da ilk kez Seyhan Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirildi.

Seyhan Belediyesi ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’nin birlikte organize ettiği ‘Yeryüzü Sofrası’ Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Barış Meydanı’nda kuruldu.

‘Azığınla, sofranla gel’ sloganı ile yapılan çağrıya farklı meslek grupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Herkesin kendi iftarlık malzemesini kendisinin getirdiği ve sofraya oturanlarla paylaştığı Yeryüzü Sofrası’nda Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’nin Lideri İhsan Eliaçık yanyana oturdu.

Lüks otellerde gerçekleştirilen gösterişli iftar davetlerine tepki olarak 2011 yılında İstanbul’da kurulan Yeryüzü Sofrası Adana’da ilk kez Seyhan Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirildi. Seyhan Belediyesi’nin Yeryüzü Sofrası Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin önündeki Barış Meydanı’nda kuruldu.

Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeryüzü Sofrası’nın kuruluş fikrini geliştiren İhsan Eliaçık’ı Seyhan’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve hoşgörü ayı olduğu duygusunu pekiştiren soframıza hoş geldiniz” dedi.

Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’nin liderliğini yapan İhsan Eliaçık’da kendilerini Seyhan’a davet eden Başkan Karalar’a teşekkür etti. Eliaçık, “Yeryüzü Sofrası uygulamasının bir Ramazan geleneği haline gelmesini temenni ederim” diye konuştu.

282 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339