Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam547
Toplam Ziyaret1668189

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden “al-oku – getir” kampanyası

“AL-OKU GETİR” kampanyası kapsamında yayla sakinleri Gezici Kütüphane’den faydalanmak istedikleri zaman kitapları büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından kendilerine ulaştırılacak

 Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Gezici Kütüphane okulların tatil olmasıyla birlikte Torosların eteklerinde bulunan Yaylalarda hizmet vermeye başladı.

  “AL-OKU GETİR” kampanyası kapsamında yayla sakinleri Gezici Kütüphane’den faydalanmak istedikleri zaman kitapları büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından kendilerine ulaştırılacak. Kitap okunduktan sonra okuyucu kitabı tekrar Gezici Kütüphane’ye iade edecek. Gezici Kütüphane’nin ilk durağı yaz aylarında neredeyse yüz bine kadar nüfusu artan Pozantı’nın Akçatekir Yaylası oldu.

  Adana Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Yusuf Delikoca, yaptığı açıklamada, “Öncelikli amacımız halkımızın ayağına bu hizmeti de getirmek ve 7’den 70’e halkımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. 5000 kitaplı kütüphanemizde roman, hikaye, masal, şiir, dini, yerel ve ulusal tarih kitapları bulunduğu gibi anasınıfı, ilk, orta ve lise düzeyinde öğretim gören öğrencilerimiz için çeşitli kitaplar bulunmaktadır.  Kitap okumak, serin yaylalarda insanımızın ruhunu dinlendireceği gibi, yeni bilgiler kazandıracaktır. Özellikle kütüphanemizde bulunan Türk ve Dünya klasikleri, Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve daha birçok ünlü yazarın eserleri hoş vakit geçirmek için güzel bir araç olacaktır” dedi.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak adına faaliyete sunulan Gezici Kütüphane bugüne kadar Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Aladağ, İmamoğlu, Pozantı, Karaisalı, Sarıçam, Çukurova ve Karataş ilçelerinde hizmet vererek, halktan ve eğitim camiasından büyük bir destek gördü. 

301 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339