Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam621
Toplam Ziyaret1668263

Karaisalı'da Yangın Sezonu Hazırlıkları

Adana Orman Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan ormanlar, yangın sezonunun başlaması dolayısıyla hem karadan hem de havadan sıkı denetim altında tutuluyor

Yüzde 42’si ormanlarla kaplı olan orman bölge müdürlüğünün Karaisalı işletmesi sınırlarında kalan bölümü ve içerisindeki yangın hazırlıkları, Bölge Müdürü İsmet Erol ve Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları tarafından denetlendi.

Sarıçam mevkisinde konuşlu bulunan ve orman yangınlarına karşı kiralık olarak kullanılan söndürme helikopteri ile yapılan denetimde, çok riskli alanlar, orman içerisinde yangına karşı tesis edilen su havuzları, yangın emniyet yol ve şeritleri, gözetleme kuleleri ve ilk müdahale ekiplerinin yerleri gözetlenerek kontrol edildi. Özellikle su havuzlarının çevresinde görülen ve helikopterin güvenli su almasını engelleyen ağaçlar veya vatandaşa ait tesisler konusunda işletme müdürlüğü uyarıldı.

Bazı su havuzlarından helikopter ile su alımı ve atımı uygulamaları da tatbiki olarak yapıldı.

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, yaptığı açıklamada, yangın sezonu öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını, hem karadan hem de havadan müdahale ekiplerinin 7/24 hazır beklediğini söyledi.

Güçlü bir söndürme organizasyonları olduğunu belirten Erol, "Ama orman yangınlarında erken müdahale hayati önem taşıyor. Vatandaşlarımızın gördükleri en küçük bir dumanı ücretsiz Alo 177 Orman Yangını İhbar Hattı’na bildirmelerini bekliyoruz. Ayrıca aşırı sıcak, düşük nem ve şiddetli rüzgarlı günlerde daha duyarlı olmalarını ve olası bir orman yangınına sebebiyet vermemelerini istiyoruz” dedi.

301 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339