Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam732
Toplam Ziyaret1682719

Karaisalı Belediyesi’nin davetlisi olarak Karaisalı’ya gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği(TÜRSAB) ekibi ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve Başkan Yardımcısı Rıfat Köroğlu, TÜRSAB ekibine Karaisalı’nın turizm değerlerini tanıtan bir gezi yaptırdı, onlara ilçenin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, Almanya Federal Cumhuriyeti Eski Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık ve beraberinde gelen 70 kişilik TÜRSAB ekibine ilçede bulunan Varda(Alman) Köprüsü, Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu’nu gezdirerek buralar hakkında bilgi verdi.

Elbirliği ile Karaisalı’ya ne yapabiliriz diye çalışmalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Saadettin Aslan,” Karaisalı, coğrafi konum ve doğal yapısıyla tarımsal üretime, hayvancılığa ve ormancılığa oldukça elverişli bir ilçemizdir. Halkın büyük bir kısmı geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Biz bu geçim kaynaklarına turizmi de ekledik. Ekonominin turizm yoluyla büyütülmesi şarttır. Varda Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5,5 km’lik yürüyüş parkuru yapımına başlandı. Kanyon ve Varda Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü yapılacak. Yerköprü, Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu sayesinde Karaisalı turizm merkezi haline gelecek. TÜRSAB ekibi olarak sizlerden bizim istediğimiz, Adana’nın turizmini yönlendiren insanlar olarak Karaisalı’mızın tarihi ve turistik yerlerini elbirliğiyle bölgemize gelen misafirlere tanıtmak ve tur çalışmalarınızın içerisine koymak” dedi.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ise konuşmasında,”Otel ve acenta şirketleriyle kontak kurup, Adana’ya tur için gelen misafirlerimizin boş vakitlerini değerlendirmek adına Karaisalı’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtım amaçlı turlar düzenlemek için yönlendirme yapmalıyız. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Karaisalı’nın tarihi güzelliklerinin tanıtımı için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. TÜRSAB ekibi olarak aynı çabayı sizlerden de bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Saadettin Aslan, gezinin ardından başta İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari olmak üzere, geziye katılan TÜRSAB ekibine teşekkür etti.



327 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398