Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam115
Toplam Ziyaret1667757

ZMO Genel Başkanı Özden Güngör, iktidarın izlediği dış politika nedeniyle tarımsal ihracatta ciddi sorunların yaşandığına işaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, tarım sektörü krizden çıkmadığı sürece diğer sektörlerin de krizden çıkamayacağını belirterek, “İktidar ancak tarım sektöründeki krizi sonlandırarak ekonomiye nefes aldırabilir” dedi.

"TARIMSAL İHRACAT DIŞ POLİTİKA NEDENİYLE AĞIR DARBE ALDI"

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör ve ZMO Adana Şube Başkanı Semih Karademir, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’u ziyaret etti. Barut’a başarı dileyen Güngör, Türkiye’nin tarımsal ihracatının iktidarın izlediği dış politika nedeniyle büyük bir darbe aldığını söyledi. Bunun önemli örneğinin Türkiye’nin düşürdüğü uçak nedeniyle Rusya’yla yaşanan kriz olduğunu dile getiren Güngör,  diğer ülkelere gerçekleştirilen ihracatta da önemli sıkıntılar yaşandığını, bu durumdan en çok üreticinin olumsuz etkilendiğini söyledi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

ZMO’nun üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğunu dile getiren CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut da ZMO’nun tarım sektöründe yaşanan sorunların  tespiti ve bunların çözümü noktasındaki önerilerine siyasi katkıyı CHP Adana İl Başkanlığı olarak yapacaklarını vurguladı.

Sorunların çözüm yerinin siyaset makamı olduğunu kaydeden Barut, “Sorunların çözümü için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız” diye konuştu.

“TARIM SEKTÖRÜ KRİZDEN ÇIKARSA EKONOMİ NEFES ALIR”

Adana’nın bir tarım kenti, kent ekonomisinin ise tarıma dayalı sanayiyle ayakta durduğunu aktaran Barut, AKP iktidarı döneminde uygulanan tarım politikaları nedeniyle üreticinin zor günler geçirdiğini belirtti. Ülkede kapsamlı bir tarım reformuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Barut, tarımın tüm sektörlerin anası konumunda olduğunu söyledi. Barut, “Tarım sektörünü krizden çıkarmadığınız sürece diğer sektörler krizden çıkmaz. İktidar ancak tarımı krizden çıkararak ülke ekonomisine rahat bir nefes aldırabilir” şeklinde konuştu.

SEYHAN KENT KONSEYİ’NDE KIRSAL MECLİSİ KURULDU

ZMO Adana Şube Başkanı Semih Karademir de Seyhan Kent Konseyi’nde Kırsal Meclisi kurulduğunu, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.  Hiçbir il ve ilçe kent konseyinde olmayan Kırsal Meclisi, sorunların çözümü, araştırılması, ortaya konulması konusunda çalışmalar yapıp belediye meclisine öneri götürecek. Bu tarım adına güzel bir uygulama. Bunun diğer kent konseylerine örnek teşkil edeceğine inanıyorum” dedi.



309 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339