Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret1681135

Home Office Concept Dergisi Karaisalı'nın Çakallı Mahallesi'nden olan Adana Koleji Genel Müdürü Leyla Göksel ile röportaj yaptı

 


 1956 yılında Adana'da doğdu. Gazi Eğitim Enstitüsü ve Çukurova Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Babası Ahmet Küstü'nün 1992 yılında Adana Koleji'ni emanet ettiği Göksel hala genel müdür olarak Adana Koleji'nde görev yapıyor.

Çalışırken müzik dinler misiniz?
Çalışırken müzik dinleme alışkanlığım yok ama evde, genelde TV de bir haber programı açıktır.

Çalışırken masanızın üzerinde kullanmazsanız da mutlaka bulundurduğunuz eşyalar var mı?
Renkli kalemlerim olmazsa olmaz. Yaptığım iş ne olursa olsun mutlaka renk katmalıyım.

Sosyal medya ile aranız nasıl?
Bireysel anlamda ilişkim yoktur. Kurum olarak interaktifaraçlarla aşırı meşgulüz. Etkinliklerimizi sayfalara yukluyoruz ve onları izliyorum.

AVM mi, yoksa cadde vitrinlerini mi dolaşmayı seversiniz?
Cadde vitrinlerini dolaşmayı tercih ederim ama zamanım yoksa alacağım şey nerede ise oraya nokta atışı yapmayı yeğlerim.

Evinizin dışında yemek yemek istediğinizde nereleri tercih edersiniz?
Doğal atmosferi olan yerlerdir tercihim, hatta masaları kaldırımlara yayılmış olan yerler... Deniz kıyısında ise kumların üzerine kurulmuş masaları severim.

Evinizin dekorasyonunda hoşlandığınız tarz nedir?
Her gittiğim yerden mutlaka bana orayı anımsatacak bir şeyler taşırım eve. En son gittiğim Cunda tatilinden, 2 adet ahşap duvar objesi ile döndüm.
İşiniz gereği çok sık seyahat etmeniz gerektiğini biliyoruz.

Gittiğiniz ülkelerin en çok nelerini merak edersiniz ve anı olarak evinize ne getirirsiniz?
Gezerken hoşuma giden her şey olabilir. Bu. oranın öne çıkan sanatçısının tablosu, porselen bir lamba, biblo, goblen bir parça, en çok da magnet tar/ı şeyler olabiliyor.

Dünyanın birçok yerini gezen biri olarak tatil için en çok tercih ettiğiniz yer neresidir?
Yeni ülkeler görmeyi çok seviyorum ama oralarda geçen zamanı bir araştırma, kültür ve tarihi bilgilenme olarak görürüm- Tatil deyince ailece gittiğim bedenen ve zihnen dinlenebildiğim Bodrum aklıma gelen ilk yerdir.

Adana'nın sizin için önemi nedir? Adana dışında nerede yaşamak istersiniz?
Babam Karaisalı-Çakallı köyündendir. Babam gibi tum hücrelerimle Adanalı olmaktan, eğitim ve öğretime üst düzey katkı sağlamaktan mutluluk duyuyorum.

Resim öğretmeni olmanızın okul yöneticiliğine avantajları nelerdir?
Yaptığım her işe ister istemez biraz sanat bulaşıyor. Renk skalanız daha geniş olduğu için insanlara bakışınız ve yaklaşımınız ona göre oluyor.

Yetiştirdiğiniz öğrencilerle yıllar sonra karşılaştığınızda neler hissedersiniz?
Öğretmenliğinizden kıdem aldıkça mezun öğrencilerle karşılaşmanız ya da ziyaretleri o derece keyifli oluyor. Bir kere hiç ummadığınız, bir yerde, uzaklarda karşınıza çıkabiliyorlar. İllaki her öğrencinizin sizinle bir anısı var ya da yıllar sonra ellerinden tuttukları çocukları ile gelip "Hocam bunlar da size emanet" diyorlar. Başka hangi meslekte böyle manevi bir haz duyabilirsiniz.
Çok klişe olacak ama kaç kere dünyaya gelirsem geleyim yine öğretmenliği seçerdim.



1187 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398