Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam658
Toplam Ziyaret1685413

SEYFETTİN BATAL,30 YILLIK BİR MARATONUN ARDINDAN YORGUNLUK VE SAĞLIK SORUNLARI YÜZÜNDEN HASAD BİTKİSEL ÜRETİM VE HASAD YAYINCILIK DERGİLERİNİ KAPATTI. BATAL, TARIM SEKTÖRÜNE VE ÜLKEYE HİZMETİNİ 100'E YAKIN KİTAP YAYINI İLE SÜRDÜRÜYOR




 Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Tüyap Adana Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından düzenlenen Adana Tarım Fuarı 2015 ve Adana 9. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Adana Bahçe-Sera 2015 - Adana 8. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Hasad Yayıncılık Standında kitaplar yüzde 50 indirimle satılıyor.

30 yıl boyunca Hasad adlı tarım dergisini çıkaran Gazeteci Setfettin Batal, dergi olarak yayın hayatına son verdiklerini belirterek, tarıma hizmetini kitap yayını ile sürdürüyor. Her ay düzenli olarak 30 yıl süreyle dergiyi yayınladığını kaydeden Seyfettin Batal, "Hasad Dergisi gıda, tarım ve hayvancılık konularında yayın yapan bir kuruluştu. Yayınevi faaliyetine 1985 yılı Haziran ayında HASAD isimli gıda, tarım ve hayvancılık dergisi ile başladı. Derginin yanı sıra 1987 yılında kitap yayınına da başlayan yayınevimizin ilk kitabı; Tekirdağ Ziraat Fakültesi Kültür Teknik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Nedim Yüksel tarafından hazırlanan Tarımda Plastik Örtü Kurma Teknikleri isimli yayındır. Bunu Erzurum ziraat Fakültesi öğretim üyelerinden Enver Öder tarafından hazırlanan ve Hasad Yayınlarının ikinci kitabı olarak Mayıs 1989’da basılan Bal Arılarının Beslenmesi izledi. Hasad Yayınlarının üçüncü kitabı Kasım 1989’da Ziraat Yüksek Mühendisi Himmet Kaygısız’ın Sebze Üreticisin El Kitabı oldu. Hasad Yayınlarının dördüncü kitabı ise Sera Üreticisinin El Kitabıydı. Sera yapımı, sebzecilik ve çiçekçiliği konu alan bu kitap daha sonra üç ayrı kitap olarak basıldı.Tarımda Plastik Örtü Kurma Teknikleri isimli yayınla başlayan yayınevinin kitap sayısı günün şartlarına göre sürekli artarak 100’e ulaşmıştır. Bunların çoğu güncellenerek yeniden basılırken bazılarının yeni basımı yapılmamıştır" dedi.
Başlangıçta gıda, tarım ve hayvancılık konularına ilişkin yenilikleri, yeni üretim tekniklerini ve tarımın aktüalitesini Hasad isimli dergi ile okuyucularına aktaran yayınevinin dergi sayısını 2003 yılında ikiye, 2005 yılında üçe çıkarttığını ifade eden Batal," Bunlardan Hasad Gıda 5 yıl süren yayın hayatının sonunda 2009’da yayınına son verdi. Hasad Bitkisel Üretim ve ve Hasad dergileri de yorgunluk ve sağlık sorunlarım yüzünden Aralık 2014 tarihinde kapandı" şeklinde konuştu.
Seyfettin Batal, 1985 yılında tarafından kurulan Hsad Yayıncılığın faaliyetini kitap yayını ile sürdürmekte olduğunu sözlerine ekledi.



428 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231