Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam506
Toplam Ziyaret1681591

1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi nedeniyle Adana'ya gelen Kırgız ekibi Karaisalı'yı gezdi. Başkan AslanAlman (Varda) Köprüsü tablosu hediye ederken, gelen konuklar da Başkan Aslan'a Kırgızistan şapkası kalpak giydirdi

 

Dünyada ilk kez Mersin’de düzenlenen ve kardeş kentleri bir araya getiren 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi, 4 kıta, 25 ülkeden katılan 50 belediye ve 200 katılımcı ile gerçekleştirildi. Zirve sonunda Adana'ya gelen Kırgız Ekibi Karaisalı'yı gezdi.

  Türkiye’ye gelen Kırgızistan’ın Celalabat Şehri Suzak Kaymakamı Şuhnatilla Cunisliviç, Kaymmakam Yardımcısı Şenali Nadinbekoviç, Hakim  Abdulmuhtar Temurbekoviç,Hakim Yardımcısı Töregeldi Halbekoviç, Hekim Alimkul İsmailoviç Gazeteci Kıyal Toygonbayana, Evlendirme Memuru Gümüşay Şakironva ve Taşmedreseliler Başkanı Fuyat Toygar, Halime Büyükgüzel'in rehberliğinde Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Aslan, gelen konuklara Karaisalı'nın ünlü murt çayından ikram etti. Kırgız ekibinden basın mensubu Kıyal Toygonbayana burada kendi ülkesinde komut adını verdikleri enstrüman çalarken şarkılar söyledi. Gelen konuklar, salonda bulunan MHP Adana Milletvekili Adayı Ayla Gül Emraoğlu ile birlikte dans etti.

 Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, gelen konuk Kaymakama  Alman (Varda) Köprüsü tablosu hediye ederken, gelen konuklar da Başkan Aslan'a Kırgızistan şapkası kalpak giydirdi.

  Aslan, daha sonra Atatürk Parkı içinde bulunan 16 Türk Devletini kuran imparatorların büstlerini gezdirip bilgi verdi. Bolahatoğlu Tesislerinede verilen akşam yemeğinden sonra ise,  Kırgız ekibinden basın mensubu Kıyal   Toygonbayana Kırgızca şarkılar söyledi ve Karaisalılı yerel sanatçı Erol Kuşdemir de Türk Halk Müziği sundu.

  Konuklar daha sonra ilçeden ayrıldı.



455 kez okundu

Yorumlar

     18/11/2015 11:45

İnşallah sebze halini,ufukun eski fırınının orayı ve selamın yolundaki eski binaları felan göstermemişsinizdir.Çünkü adamlar şaşırıp biz afrikaya felan mı geldik demesinler.
Misafir - ekmekçi dede

     17/11/2015 23:15

Vallahi onlar konusur ak parti yapar sozu her gecen gun daha da ispatlaniyor bence.
Misafir - merkez ilceden

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704