Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam725
Toplam Ziyaret1669111

Ahmet Şafak, Ertuğrul Aşık İmami ve Hidayet Özkan Karaisalıları söylediği sarkıllarla coşturdular



 Cumhuriyetinin 92. Yıldönümü nedeniyle Karaisalı’da verilen Cumhuriyet Konseri coşkulu geçti.

 Karaisalıların doldurduğu Cumhuriyet Meydanında saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra, Ertuğrul Aşık İmami tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dua yaptırıldı.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin yaptığı açış konuşmasında, Kurtuluş savaşından sonra Karaisalı’da Kuvayı milliye şenliklerinin kutlandığını, bu şenliklerin Karaisalı için değil, Çukurova’nın kurtuluş meşalesinin Karaisalı’dan yakılıp, mücadelesini buradan başlatarak Adana ve çevresinin kurtuluşun sağlanması nedeniyle olduğunu söyledi. Aslan, bu hassasiyetle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle böyle bir etkinliği düzenlemekten mutlu olduklarını ifade etti.

  Aslan, Karaisalı’nın 1835 yılında kurulan çok büyük bir ilçe olduğunu, Pozantı’nın ve Aladağ’ın ayrılarak yeni ilçe olduklarını, Tarsus, Sarıçam, İmamoğlu ve Çukurova’ya da köy ve mahalle verdiklerinin altını çizerek, Karaisalı’nın yine de coğrafik alan olarak Adana’nın en büyük ilçesi olduğunu kaydederek, “Şuan 22 bin nüfusumu vardır. İlçemiz sürekli göç vermektedir. Karaisalı’nın yüzde 65’i yaşlı nüfustur. Yüzde 35’i ise genç nüfustur. Ama Hüseyin Sözlü Başkanımız ve biz göreve gelirken ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ dedik. İlçemizin, Adanamızın makûs talihini değiştirmeye başladık” dedi.

  Aslan’ın konuşmasından sonra Mart 2014’ten sonra Karaisalı ve Adana’da ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hizmetlerinin sinevizyon gösterisi yapıldı.

  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de konuşmasında, “Mübarek Cumhuriyetimizin 92 yıldönümü kutlu olsun “ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

  “Neden mübarek dedim? Çünkü bizim Cumhuriyetimiz, devletlerin sonunda olan Cumhuriyetten farklıdır, sıradan bir kelime değildir. Yani Türkiye Cumhuriyet’i, Suriye Cumhuriyeti, Irak Cumhuriyeti, İran Cumhuriyet, Mısır Cumhuriyeti, Alman Cumhuriyeti’nden farklı anlam ifade ediyor. Çünkü bizim cumhuriyetimizin bedeli çok ağır ödendi. Bizim cumhuriyetimiz yıkılmış, parçalanmış, cihan devleti Osmanlı’nın enkazından, yıkıldı, yandı, bitti, öldü, yok oldu denilen Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde onun silah arkadaşlarıyla, yani ecdadımız ve dedelerimizle birlikte vermiş olduğu şanlı bir mücadelenin destansı adıdır.”

  Sözlü, “Biz hizmetimize devam edeceğiz, biz Cumhuriyetimizi yücelteceğiz. Cumhuriyet mübarek bir kavramdır, içi doldurulmuş, ağır bedeller ödenmiş bir kavramdır. Bugün Türkiye hem inanç açısından hem de müspet ilimler açısından fersah fersah ilerdedir ve biz bunu Cumhuriyete borçluyuz”  dedi.

  Konuşmalardan sonra Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Asla, Hüzeyin Sözlü’ye Alman (varda) Köprüsü’nün tablosunu hediye etti. Daha sonra sahneye sırasıyla Hidayet Özkan, Ertuğrul Aşık İmami ve Ahmet Şafak çıktı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Ahmet Şafak’a Alman (Varda) Köprsü’nün tablosunu hediye etti. Şafaki “Adana, Karaisalı çok önemli bir yerdir. Her zaman selama durduğumuz bir yerdir. Adana’yı ve Karaisalı’yı seviyorum” şeklinde konuştu.

  Konser sonrası Karaisalılı gençler, meşalelerle Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdiler.

  Konsere MHP Karaisalı İlçe Başkanı A. Sezai Yılmaz, MHP Milletvekili adayları Ayla Gül Emrahoğlu, Hüseyin Yıldırım, Ersen Tüzüner, İbrahim Sezer, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Ülkü Ocakları Adana Şube Başkanı Yunus Uzunlular, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

       FOTOĞRAF:

-          Cumhuriyetinin 92. Yıldönümü nedeniyle Karaisalı’da verilen Cumhuriyet Konseri coşkulu geçti

 

-          Karaisalı Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Konserinde sahneye sırasıyla Hidayet Özkan, Ertuğrul Aşık İmami ve Ahmet Şafak sahne aldı.



681 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339