Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam504
Toplam Ziyaret1682491

dana Büyükşehir Belediyesi, Turizm bölgesi Karaisalı Yerköprü’de oluşan kirliliği, 1 haftalık hummalı çalışma sonucu ortadan kaldırdı

A

Suyu kirleten plastik, poşet, strafor, bidon, piknik yapmaya gelen vatandaşların bıraktığı çöp ve zamanla oluşan doğal atıklar Yerköprü’de son derece olumsuz görüntüler oluşturuyordu.

DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİN KORUNMASI İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Uslu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla hareke geçtiklerini belirterek, “Adana’nın en değerli turizm noktalarından Yerköprü’nün içler acısı hali hepimizi üzüyordu. Yerköprü üzerinde oluşan kirliliği gidermek için ekibimizle birlikte önce plan yaptık, ardından uygulamaya geçtik. Yaklaşık 1 haftadır ekiplerimiz, tehlikeli bir noktada gerçekleştirilen temizlik çalışması için kendi can güvenliklerini de emniyete alarak hummalı bir şekilde çalışma gerçekleştirdi. 1 haftanın sonunda yaklaşık 10 kamyon dolusu atık Yerköprü’den çıkarıldı. Zaman içinde yılların birikimiyle hem doğal atıklar (Orman atıkları-odun-kütük-kabuk-pürler) hem de insanların bıraktığı atıklar toplandı. Temizliği yapılan  ve pırıl pırıl hale getirilen Yerköprü ve diğer doğal güzelliklerimizin korunması için vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını, çöplerini ve atıklarını doğaya bırakmamaları rica ediyoruz” dedi.

Mehmet Uslu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Adana’nın doğal güzelliklerini koruma adına, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş da, yerinde ve güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, personeline teşekkür etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarını harfiyen uygulamaya devam edeceklerini belirten Akkuş, daire olarak çevreyle ilgili sorunları çözmek için bütün güçleriyle çalışacaklarını söyledi.



384 kez okundu

Yorumlar

Çer Çöp     28/10/2015 16:11

Çevre temizliği anlayışı olmazsa daha 1000 kere temizlersiniz.
Misafir - Estara Bim

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398