Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam1193
Toplam Ziyaret1687702

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 29 Ekim 2015 tarihinda Karaisalı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da Ahmet Şafak ile Ertuğrul Aşık İmamı tarafından konser verileceğini söyledi.

   

Cuhuriyetimizn kurluşunun 92. Yıldönümünde Karaialı Belediyesi tarafından Cumhuriyet Konseri düzenleniyor.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 29 Ekim 2015 tarihinda Karaisalı'nın Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da Ahmet Şafak ile Ertuğrul Aşık İmamı tarafından konser verileceğini belirterek,konsere Adana'dan gelmek isteyenler için Adana Büyükşehir Belediyesi önü ve İstasyon Meydanı'ndan saat 17.30'dan itibaren araçların ücretsiz olarak kaldırılacağını söyledi.

Aslan, Cumhuriyet bayramının, Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde yönetim şekli olarak cumhuriyeti benimsemesi adına her sene bu günde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kutladığı milli bayram olduğunu kaydederek,"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in onuncu yılı anısına 29 Ekim 1933’te yapılan kutlamalarda Cumhuriyet Bayramının önemi konusunda verdiği 10. Yıl Nutkunda bu bayramın en büyük bayram olduğunu söylemiştir.Milletvekilleri ile görüşmeler yaptıktan sonra taslak hali meydana getirilen “Cumhuriyet” önerisini 29 Ekim günü Mustafa Kemal Atatürk TBMM’ye getirmiştir. Meclisin öneriyi kabul etmesiyle Türkiye Devleti’nin yeni yönetim şekli “Cumhuriyet” ve yeni adı “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olmuştur. Yeni kurulan bu devletin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Bu yeni yönetim biçiminin ilanı Türk Milleti tarafından mutluluk ve heyecan ile karşılanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği üzere bu yönetim biçiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet, kendi temsilcileri olan milletvekilleri kanalıyla kendini idare etme yetkisini kullanır. Cumhuriyette vatandaşların seçme ve seçilme hakkı mevcuttur. Milletvekilleri, kanunları yapar ve yöneticileri milleti için denetler. Halk, yöneticilerini seçim ile seçebilmektedir" dedi.

Aslan konserde başta Cumhuriyeti kuranlar olmak üzere tüm şehitler için Kuran okutulup, dualar yapılacağını sözlerine ekledi.



607 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406