Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam183
Toplam Ziyaret1685616

"Bu doğrultuda, bizim o tarihlerde Adana’ya getirdiğimiz Çatalan Suyu’ndan fazla gelen kısmını Kıbrıs’a vereceğimiz gibi, Güney Kıbrıs’a da istenirse verilebileceğini belirtmiştim

  Adana Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aytaç Durak, hafta sonu açılışı yapılan Türkiye’den Kıbrıs’a su taşıyacak projeyle ilgili 14 yıl önce protokol imzaladıklarını bildirdi.
   Durak, yaptığı açıklamada, dönemin KKTC Başbakanı Derviş Erdoğlu ve Lefkoşa Belediye Başkanı Şemi Bora ile birlikte Kıbrıs ile kardeşlik protokolünü birlikte imzaladıklarını hatırlatarak, "Bu doğrultuda, bizim o tarihlerde Adana’ya getirdiğimiz Çatalan Suyu’ndan fazla gelen kısmını Kıbrıs’a vereceğimiz gibi, Güney Kıbrıs’a da istenirse verilebileceğini belirtmiştim. Çatalan İçme Suyumuz, bugün hükümetimizin Kıbrıs’a götürdüğü sudan çok daha fazla kapasiteye sahiptir. Ayrıca, Seyhan ve Ceyhan nehirlerimizden yılda 5 milyar metreküp su fazlası, Akdeniz’e boşa akmaktadır. Bu fazla sudan Kıbrıs’ın tamamına yetecek sulama suyunun aktarılabileceği de gündemimizdeydi" dedi.
  "ASIL DÜNYADA İLK OLAN ADANA’DAKİ UYGULAMAMIZDIR"
  Yazları, şehrin tüm musluklarından sağlıklı soğuk içme suyu servisi yaptıklarını hatırlatan Durak, "Bunun nedenini bazıları hayal bile edemezler. Sayın Başbakan da “Bu büyük projeleri hayal dahi edemeyenler utansın” demiş. Biz Başbakanımıza karşı benzer cümleler kullanamayız. Ama, Çukurova’da bir darb-ı mesel vardır: Siz giderken, biz geliyorduk."



398 kez okundu

Yorumlar

     20/10/2015 12:37

Yahu siz kaç dönem başkanlık yaptınız peki neden karapınara bir tek çivi çakmadınız başkanım.Karapınarı dahi mimar zihni yapmadı mı?ben konuşulana değil de icraaata bakarım başkanım.Hele dur kızıldağ yolu konusuna girmedim bile.
Misafir - merkez ilçeden.

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382