Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam251
Toplam Ziyaret1685006

Örgüt, 19 yaşındaki Şebnem Yurtman'ı Pazartesi günü 14.30'da Adana Uğur Mumcu Meydanı'ndaa düzenlenecek olan törene istedi. Ailesi vermeyerek, Bucak Köyüne götürdü. Yurtman saat 11.00'de toprağa verilecek

 

Yurdun dört bir yanından kafileler halinde gelmişlerdi. Tek ses olup, ‘Savaşa inat barış’ diyeceklerdi. Kalleş elerin çektiği pimler, hayallerinin sonu oldu. 95 yaşam çifte bombayla soldu...

Adana’dan hareket eden 25 otobüsten oluşan konvoy Ankara Garı’na sabah erken saatlerde ulaştı. Ancak saatler 10:40’ü gösterdiğinde büyük bir bomba ile kulaklar çınladı. Ardından patlayan ikinci bomba ise Ankara’yı kana buladı. Bu patlamalarda ise ilk belirlemelere göre Çukurova’dan gelen 7 kişi hayatını kaybetti. Haber-sen Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan, Adana’dan hareket eden kafilelerden haber alamadıklarını, üyelerinden, Gülhan Elmascan, Yılmaz Elmascan, Elif Kanlıoğlu, Didem Parlak, Şebnem Yurtman, Metin Peşmen ve Hacı Mehmet Şah’ın acı haberi geldi.

Kimi daha önlerinde yaşayacak koskoca bir hayatı olan gencecik çocuklardı, kimi idealleri peşinde koşan sendika veya STK yöneticileri... Hepsinin ortak talebi barıştı. Bu yüzden Türkiye’nin birçok ilinden toplanıp başkente geldiler. Sıhhiye Meydanı’nda ‘İnadına barış, inadına demokrasi’ diye sesleneceklerdi. Ancak kalleş bombalar, daha meydana gidemeden nefeslerini kesti. 95 can, korkunç bir patlamayla yitip gitti.  

 

ÇUKUROVA’DAN 7 KİŞİ 

İkiz patlama, tüm Türkiye’nin olduğu gibi Çukurova’nın da yüreğine ateş düşürdü. “Barış, Emek, Demokrasi’ mitingi için günler öncesinden hazırlanan Mersin ve Adana’daki sivil toplum kuruluşları Ankara’ya 25 otobüs kaldırmıştı. 400 kişinin katıldığı miting için hareket yeri olarak Adana belirlendi ve yola Cuma akşamı çıkıldı. HaberSen’nin önünden otobüsler kalkmadan önce ise hatıra fotoğrafları çekildi. Yolculuk sırasında otobüs içinde çekilen fotoğraflar da sosyal medyadan paylaşıldı. 

 



756 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351