Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam521
Toplam Ziyaret1682508

Karaisalı Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü’ne projenin uygulanacağı alanları gösterdi



 Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Karaisalı Kaymakamlığı, Karaisalı Belediyesi, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapılacak olan “Adana’da Varda var” Projesi için Karaisalı Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü’ne projenin uygulanacağı alanları gösterdi.

 

  Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürleri Sadık Topal, Aşiret Aslı Boran Şen, Pınar güneş ve Tercüman Ayşe Ersoy’dan oluşan ekibe yer gösteren Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, proje kapsamında Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü arasına yürüyüş parkuru, Yerköprü Mesire Alanında Yürüyüş Parkuru, Asma Köprü ve Dinlenme Tesisi yapılacağını ifade ederek, “Başvuru sahibinin Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olduğu proje, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesinin ortaklığı ve Karaisalı Kaymakamlığı’nın iştiraki ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ile yürütülmektedir” dedi.

 Ak, Kapıkaya, Yerköprü, Varda Köprüsü’nün bulunduğu alanda uygulanacak 2. Etap olan bu Projenin 2017 yılı Mart ayında bitirileceğini söyledi.

    Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, ”Adana’da Varda Var” Projesi hakkında şunları söyledi:

  “Proje ile Karaisalı ilçesini ziyaret eden turist sayısının arttırılması, kültürel miras Varda Köprüsü’nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılması, kültürel ve doğal miras olan Yerköprü ve Kapıkaya kanyonunun tanıtılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edilmesi amaçlanıyor. Varda (Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5.5 km’lik  sosyal rekreasyon alanı (yürüyüş parkuru) yapılmasını planlanıyor. Kanyon ve Varda (Alman) Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları, güvenlik bariyerleri yapılacak.”

 



603 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398