Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam776
Toplam Ziyaret1680983

Karaisalı Belediyesi, Karadağ Berane Belediyesi ile kardeş belediye oluyor



  Karaisalı Belediye Meclisi, Karadağ Berane Belediyesi ile kardeş belediye olunması teklifini oy birliği ile kabul etti.

    Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan başkanlığında toplanan mecliste, gündem dışı konuşma yapan meclis üyelerinden Hasbi Özenir, “Bir şiir ile sözüme biz diye başlamak istiyorum. Orada bir köy var uzakta, gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür.  Tümenli- Kahyalar arasında 300 ya da 500 mt. yolun yapılmasını teklif ediyorum” dedi.

  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise, “Tamam Hasbi Bey oraları da yaparız inşallah” dedi.     

  Üyelerden Osman Kurdak da, Karaisalı’da yapılacak olan 200 kilometrelik yolla ilgili bilgi istedi. Başkan Aslan, “Arkadaşlar, hava şartlarına göre yolların yapımı devam ediyor. İnşallah yapılmayan yer kalmayacak. Tabi öncelikli olarak yüksek yerler yapılıyor. Önümüz kış olduğu için kar düşmeden önce oralardan başlandı” dedi.

   Üyelerden Mustafa Ekici de Kocaveliler Mahallesi’nde bulunan Çakıt Irmağı üzerine köprü yapılacak diye duyum aldığını belirterek bilgi istedi. Üyelerden Rifat Köroğlu ise ,”Köprü yapılacağı doğrudur. Projeyi görmedim. Ama 45 mt.lik bir köprü yapılacak, ihalesi tamamlandı. Yer teslimi de yapıldı. İnşallah yakın zamanda köprü bitirilir” diye konuştu.

  AK Partili Meclis Üyesi İlyas Karabulut da, köprünün nereye yapıldığını sordu. Köroğlu, “Kocaveliler Mahallesi ile karşı tarafına geçmek isteyen çiftçilerimizin mağdur olmamaları için yapılacak” dedi.

  Belediye Başkanlığı’nca hazırlanan 2016 yılı Bütçesinin görüşülmesine geçildi. Üyelerden Rifat Köroğlu, teklifin Plan Bütçe Komisyonu başkanlığında müşterek komisyonda görüşülmek üzere havale edilmesini teklif etti. Teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde teklifin kabulüne oy birliği ile karar verildi.

  Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce hazırlanan 2016 yılı fiyat tarifelerinin görüşülmesine geçildi. Teklif hakkında söz isteyen olup, olmadı.  Üyelerden Rifat Köroğlu, gündemin bu maddesinin Plan Bütçe Komisyonu Başkanlığında müşterek komisyona havale edilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

  Gündemde bulunan madde gereği, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Belediyece ekonomik işbirliğin güçlendirilmesi amacıyla Karadağ Berane Belediyesi ile kardeş belediye olunması ile ilgili teklif okundu. Teklif hakkında söz isteyen olup, olmadığı soruldu. Üyelerden Rifat Köroğlu’un teklifin geldiği gibi kabul edilmesini önerisi oy birliği ile kabul edildi.

  Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2015 yılı bütçe harcaması bütçeyi aştığından dolayı 3 milyon 500 bin liralık ek bütçesi ile ilgili teklifinin görüşülmesine geçildi. Mali Hizmetler Müdürü Günay Yüce tarafından açıklama yapıldı. Teklifin Plan Bütçe Komisyonu başkanlığında müşterek komisyonda görüşülmesi kabul edildi.

  Karaisalı Belediye Meclisi 8 Ekim 2015 Perşembe günü saat 10.00’da toplanacak.



441 kez okundu

Yorumlar

hasan koylu     07/10/2015 09:40

asil adam
Misafir - doktor_doktor

AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704