Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam786
Toplam Ziyaret1682773

Kayalara, dağlara “vura vura” yolu genişlettiklerini anlatan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle yapılan yolun, bölge insanına hizmet etme isteklerinin göstergesi olduğunu söyle

     

 Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hizmete giren ve Kızıldağ’ın çehresini değiştirecek Karaisalı-Kızıldağ yolunu, basın mensuplarıyla birlikte inceledi, çalışmaların ayrıntılarıyla ilgili bilgi verdi.
 

İki aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve tehlikeli virajlarla dolu Karaisalı-Kızıldağ yolunu uçak iner hale getiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hafta sonu basın mensuplarıyla bölgede incelemelerde bulundu.

HEM KIRSALDA HEM ŞEHİR MERKEZİNDE ÇALIŞIYORUZ

Genişletme, tehlikeli noktaları azaltma ve asfaltlama çalışmalarının ardından hizmete giren yolun büyük bir özveriyle yenilendiğini anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, “Karaisalı-Kızıldağ yolunu, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nin, mesai arkadaşlarımızın insanüstü gayretleriyle Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ne yetiştirdik. Yer yer kayaları dinamit patlatarak, yer yer iş makinelerimizle yıktık geçtik. Belediyemizin kendi olanaklarıyla yaptığı bu yol yaklaşık 5 milyon liraya mal oldu. İhaleyle yaptığımızda 30 milyon liraya mal olacak yolu, 5 milyon liraya bitirdik. Bu sadece parayla yapılacak bir iş değildi. Hemşehrilerimize olan hizmet isteğimiz ve iman gücüyle yapılmış bir yoldur. Yoksa böyle zor doğa koşullarında, bu kadar kısa sürede böyle bir hizmeti tamamlamak mümkün olmazdı. Adana’nın bir çok noktasında benzer fedakarlıkla ve hemşehrilerimizin parasını koruyarak çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Karaisalı-Kızıldağ bölgesinde çalışmıyoruz. Kırsalda yol, su ve diğer eksikleri tamamlamak için müthiş bir tempoyla hizmet veriyoruz. İlçelerimizin tamamında önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Sadece ilçelerde ve kırsalda değil, merkez ilçelerimizde de yol, altyapı ve diğer belediyecilik hizmetleriyle ilgili dur durak dinlemeden çalışıyoruz. Bunları yaparken de, siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet veriyoruz. Bizim amacımız oy değil, halkımızın refah toplumunun bir parçası olmasıdır. Bunun için bir yandan belediyecilik hizmeti verirken, bir yandan da kırsaldaki vatandaşlarımızın yerinde kalkınmasına olanak tanıyacak girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

VURA VURA YOLU GENİŞLETTİK

Kayalara, dağlara “vura vura” yolu genişlettiklerini anlatan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün desteğiyle yapılan yolun, bölge insanına hizmet etme isteklerinin göstergesi olduğunu söyledi. Yolun 13 bin 500 metrelik bölümünde zorlu doğa şartlarıyla mücadele ettik. Emeği geçen herkese sonsuz minnettarlıklarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şaban Acar da, 2014 ve 2015’te toplam 2 bin 100 km yol ihalesi gerçekleştirdiklerini belirterek, Karaisalı-Kızıldağ yolunun, Kızıldağ Yaylası’nın önemini artırdığını ifade etti.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Şahin, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla yapılan yolun bölge için önemine değindi ve benzer hizmetlerin, kırsalda ve kent içinde bir çok noktada Adanalıya sunulduğunu aktardı.

 Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu ve Adana Büyükşehir Belediyesi 2. Bölge Koordinasyon Şube Müdürü Bekir Durukan, yapılan çalışmanın teknik detaylarını anlattı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve basın mensupları, konuşmaların ardından yolun çetin doğa şartlarıyla mücadele edildiği noktalarında inceleme yaptı. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı etkinlikte, Başkan Sözlü, basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi.

KARAİSALI-KIZILDAĞ YOL ÇALIŞMASI TEKNİK DETAYLAR

Uzunluk: 13 bin 500 m, süre: 7 ay, menfez: 3 adet, maliyet: 5 milyon lira, ihale yapılması halinde harcanarak para: 30 milyon lira, kullanılan patlayıcı miktarı: 42 ton anfo, 1 ton 300 kg dinamit, 2 bin 750 adet kapsül, çalışan makine ve işçi sayısı: 16 adet ekskavatör, 3 adet dozer, 10 adet kamyon, 2 adet arazöz, 3 adet tır, 3 adet loder, 40 personel.

 

 



540 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398