Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi18
Bugün Toplam468
Toplam Ziyaret1685901

"Yeni eğitim-öğretim yılının, aydınlık bir geleceğin başlangıcı, umutların yeşerdiği, aydınlık yarınlara atılan ilk adım olmasını diliyorum”

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç'un mesajı şöyle:

"Geleceğe yön verecek bir toplum yaratmak için eğitim-öğretimin ne kadar önemli olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamış bulunmaktalar. Yeni eğitim-öğretim yılının Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul idarecilerimiz ve çalışanlarına, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını ve yeni eğitim-öğretim yılının, aydınlık bir geleceğin başlangıcı, umutların yeşerdiği, aydınlık yarınlara atılan ilk adım olmasını diliyorum.           

Sevgili öğrenciler,

 Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi nitelikli insan gücüne bağlıdır. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek amacıyla tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içerisindeyiz. Sizler yaşamınızın ileriki yıllarında daha başarılı kişiler olabilmek için sürekli okuyan araştıran çevreye önem veren insan sevgisini yüreğinde taşıyan insanlar olmalısınız. Her şeyden önce okulunuzu, derslerinizi ve öğretmenlerinizi seviniz. Çevrenizle, ailenizle, öğretmenlerinizle ve kendinizle barışık olunuz.

 Öğrencilik yıllarının su gibi akıp gideceğini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız. Derslerinize çalışınız, şimdiden kendinize bir hedef belirleyiniz. Belirlediğiniz hedefler doğrultusundan bıkmadan usanmadan çalışınız. Başarının yolunun çalışmaktan, çok çalışmaktan geçtiğini hiç bir zaman unutmayınız. Hızlı ve sürekli değişen bir dünya ve hayat içinde yarınlara hazırlıksız yakalanmayınız. Sadece dinleyen, not tutan ezberleyen bir öğrenci olmaktan kurtulunuz. Bilmediğiniz ve merak ettiğiniz her şeyi sorunuz, sorgulayınız, araştırınız, öğrendiğiniz bilgileri hayat boyu kullanabilme, kullandıkça geliştirebilme yeteneği ve alışkanlığı kazanınız. 

Değerli Öğretmenler, 

Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Büyük Önder Atatürk "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır." diyerek topluma yön vermede öğretmenlere olan inancını ve güvencini belirtmiştir. Fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi için, her türlü zorluğu aşarak gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağınıza inanıyorum.

 Değerli Veliler,

 Yarına umut olan çocuklarımızın yetişmesinde her türlü maddi ve manevi desteği veren siz değerli velilerimizin okula yeni başlayan öğrenciler gibi heyecanlı ve gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerin olduğu kadar sizin de emeğinizin olduğunu biliyorum. Ancak değerli velilerimiz hiçbir zaman için şunu unutmayalım ki; İyi bir toplumun temeli ailede atılır. Aile ne kadar maddi ve manevi değerlerine sahip çıkarsa toplum da o kadar sağlam olur. Kıymetli velilerimiz, eğitim-öğretimi sadece okuldan beklemenin doğru olmadığını hepiniz biliyorsunuzdur. Eğitim-öğretimin üçlü ayağından birinin de sizler olduğunuzu unutmayınız.

 Bu düşüncelerle yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve  ailelerimize huzurlu ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum.



371 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231