Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi13
Bugün Toplam45
Toplam Ziyaret1667687

Şırnak'ta şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar, Adananın Saimbeyli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi


Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun eve gelmesiyle birlikte İslam Mahallesi’nde oturan şehidin annesi ve babası Bayram Çakar ise metanetini korudu. Cenaze aracında bulunan tabuta sarılan şehidin kız kardeşi gözyaşlarına hakim olamadı. Burada anne ve ağabey tabuta sarıldı.

Şehidin ağabeyi Enver Çakar, “Bizler ağlayarak o itleri sevindirmeyeceğiz. Gerekirse bende gidip şehit olmaya hazırım“ dedi. Amca Mehmet Çakar ise, “Bizde şehit olmaya hazırız bir Alimiz gitti biz de şehit olmaya hazırız” diye konuştu.
Burada helallik alınmasının ardından Şehid Ali Çakar’ın naaşı şehir futbol sahasına götürüldü. Burada kılınana cenaze namazının ardından askeri bando eşliğinde askerlerin omuzunda mezarlığa getirildi. Mezarlığa getirilmesi sırasında şehidin kız kardeşi ağabeyinin fotoğrafının taşıyan askerin yanında ağabeyine bakarak geldi. Ağabey Enver Çakar ise fotoğrafı taşıyan askeri öptü.

Törene Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Jandarma komutanı Albay Ünsal Bulut, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Çakar’ın iki yıldan bu yana uzman çavuşluk yaptığı daha öncesi de ilçede baba mesleği olan tatlıcılık yapıp cam tabla ile kıvrım tatlı sattığı öğrenildi.



303 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339