Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam394
Toplam Ziyaret1668036

“Adana’da Varda Var!” proje sözleşmesi hayata geçirilmek üzere Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari arasında imzalandı

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı 2015 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “Adana’da Varda Var!” proje sözleşmesi hayata geçirilmek üzere Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ile Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari arasında imzalandı.

958.149,51 TL bütçeli proje kapsamında Kapıkaya Kanyonu ile Varda Köprüsü arasına yürüyüş parkuru; Yerköprü Mesire Alanında Yürüyüş Parkuru, Asma Köprü ve Dinlenme Tesisi yapılması planlanmaktadır.

Başvuru sahibinin Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olduğu proje, Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesinin ortaklığı ve Karaisalı Kaymakamlığı’nın iştiraki ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 720 bin TL’lik hibe desteği ile yürütülecektir.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, “proje ile turizm potansiyeline sahip Karaisalı ilçesini ziyaret eden turist sayısının arttırılması, kültürel mirasımız olan Varda Köprüsü’nün yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve alternatif turizm sektöründeki yerinin sağlamlaştırılması, kültürel ve doğal mirasımız olan Yerköprü ve Kapıkaya kanyonunun tanıtılması, bölge halkına kültürel duyarlılığın aktarılması ve Karaisalı ilçesinin turizm altyapısının iyileştirilmesi başta olmak üzere birçok amaca hizmet edileceğini söyledi.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ise, daha önce Ajansımızın desteği ile birinci etabı bitirilen Kapıkaya Kanyonu projesinin bu proje ile tarihi Varda Köprüsü’nü de içine alacak şekilde genişletildiğini ve bölgemizin en önemli doğal ve tarihi varlıklarından olan Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonları ile Varda Köprüsünün turizm açısından değerlendirildiğini belirterek, proje sahibi ve ortak kuruluşları böyle bir çalışmada örnek bir ortaklık ve işbirliği göstererek bölgenin değerlerine sahip çıkacak projeler üretmelerinden dolayı tebrik ettiklerini belirtti.  Altunsu, Ajans olarak bölge turizminde, daha genel bir ifade ile bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında gurur duyulacak eserlere katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 



437 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436