Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam568
Toplam Ziyaret1668210

KARAİSALI BELEDİYESİ TARAFINDAN, ‘KARAİSALI KIRSALINDA KADINA POZİTİF AYRIMCI BİR YAKLAŞIMLA YOKSULLUĞUN AZALTILMASINA YÖNELİK KOYUN KEÇİ DESTEKLEME PROJESİ” İÇİN KAYITLARA BAŞLANDI



Karaisalı Belediyesi tarafından uygulamaya konulacak ‘Karaisalı Kırsalında Kadına Pozitif Ayrımcı Bir Yaklaşımla Yoksulluğun Azaltılmasına Yönelik Koyun Keçi Destekleme Projesi” için kayıtlara başlandı.

   Proje hakkında bilgiler veren Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Koyun-keçi destekleme projesi belediyemiz kırsalında uygulamayı düşündüğümüz projelerden sadece bir tanesidir. Bu proje ile üretimi artacak et ve süt, ikincil üretim kademesinde desteklenmedikçe, üreticilerimize pazarlama desteği vermedikçe anlamlı hale gelmeyecektir. Bunun bilincinde hareket etmekteyiz” dedi.

  Bu proje ile birinci yılda 86 aile işletmesine 2 bin 236 adet koyun/keçi edindirmesinin planlandığını belirten Aslan, “Projenin ilk yılı mali boyutu 2 milyon liradır. Proje ile beş yılda 10 bin adet küçükbaş hayvan edindirmesi hedeflenmektedir. Yatırım kredilerinin birinci yılında faiz gideri Belediyemizce üstlenilmiştir. Ayrıca, projenin personel, ofis ve taşıt giderlerine de destek verilmektedir. Bunlar dışında hibe ve karşılıksız harcama yapılmayacaktır. Üretici seçimleri şeffaf ve herkesin bilgisine açık yapılacak, kayırma ve ayrımcılık olmayacaktır”” dedi.

  Aslan, “İlçemizin geleceğini planlayarak toplumun refah seviyesini yükseltip, göçü önleyerek halkımızın huzurlu, mutlu, karnı tok, sırtı pek yaşamasını sağlamak asli görevimizdir” diye konuştu.

  Aslan, projeye daha çok kadınları ilgi göstermesini beklediklerini vurgulayarak, başvuruların Kurban Bayramına kadar devam edeceğini söyledi.



466 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339