Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam778
Toplam Ziyaret1682765

Yörük Ali Paşa Antalya’da yürüdü 10 binler slogan attı. Pazar günü uçakla Antalya’ya gelen Yörük Ali Paşa’yı VİP çıkışında yüzlerde Antalya’lı Yörük karşıladı. Yörükler, Yörük Ali Paşa’yı Antalya’da vekil olarak görmek istediklerini söyledi

100’lerce araç karşıladı

Araçlarına yapıştırdıkları Türk bayraklarıyla konvoy oluşturan Yörükler, yüzlerce araçlık konvoyla Antalya Havalima’nın dan Kepez’de ki Yörükler Derneği’ne gitti. Burada Yörüklerle samimi sohbet yapan Yörük Ali Paşa, görev yaptığı yıllardaki anılarını ve Balyoz davasında yaşadığı olayları anlatarak, Yörüklerin sorunlarını dinledi. Doğuştan ülkücü olduğunu ve neden siyasete girdiğini anlatan Yörük Ali Paşa, yaşanacak olan 1 Kasım seçimlerini bir tehlike olarak gördüğünü ve Yörüklerin bu konuda hassas olduğunu vatandaşların çok dikkatli analiz yapması gerektiğini vurguladı.

Yörükler artık tek yumruk

Daha sonra Aydın Kanza Parkı’ndan başlayacak olan ve Şehitler Anıtında son bulacak yürüyüşte en öne geçen Yörük Ali Paşa 2 kilometrelik yolu vatandaşlarla birlikte slogan atıp, sohbet edip bozkurt işareti yaparak vatandaşları selamladı. On binlerce kişinin kendisiyle birlikte yürümesinden dolayı duygulandığını söyleyen Yörük Ali Paşa, “Ben her zaman Yörüklüğümle gurur duydum. Orduya ilk adım attığım günden ve generalliğe yükseldiğim günden itibaren hem ordunun hem de vatandaşın Yörük Ali Paşası olarak kaldım” dedi. Antalya’nın toplumsal olaylara çok duyarlı olduğunu ve Yörüklerin artık tek yumruk olduğunu söyleyen Yörük Ali Paşa, Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladığını açıkladı.

Şehitler Parkı'nda yaptığı konuşmada Yörük Ali Paşa, yörüklerin çadırın kara olduğunu ama bahtlarının kara olmadığını söyledi. Yörük Ali Paşa, "Teröristle müzakere yapılmaz. Teröristle mücadele eder. Şimdiki AKP hükümeti müzakere yaparak ülkeyi yangın yerine çevirdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün yörüklerle ilgili bir sözü vardır. Şuna herkes bilmeliki yörüklerin bir ateşi yanmıyor. Yörüklerin her bir çadırında binlerce ateş yanıyor. Herkes bunu böyle bilmeli" dedi.

Yörük Ali Paşa Kimdir?

Adana Karaisalı Sadıkali Köyü'nde 1958 Yılında doğan ALİ AYDIN, 1976 Yılında Adana Borsa Lisesinden mezun oldu. 1980 Yılında çocukluktan ziyaretinde bitirdi 'Jandarma Teğmen' Olarak Kara Harp Okulu'nu beri hayallerini Süsleyen şerefli Türk üniformasına Kavuştu. Subaylığı esnasinda Çanakkale Jandarma Eğitim Alayı'nda, Hakkari Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'nda, Bilecik Jandarma Alayı'nda, Van Çaldıran Sınırı'nda bölük komutanlıkları Yaptı. 1992 Yılında da 'Kurmay Yüzbaşı' oldu.

Kurmay Subayken; Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsilen, Almanya, İngiltere, Ukrayna, Suriye, İran, Birleşik Arap Emirlikleri (Abudabi, Dubai, Katar) ziyaretinde Irak devletlerinde görevli Olarak bulunmuştur.

Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Karargâhı, Şırnak Beytüşşebap Komando Alayı, Zonguldak Jandarma Tugay Kurmay Başkanlığı görevlerini Yürüten Aydın, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırmasında da görev aldı.

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı görevini Müteakip, Balıkesir, Şırnak A.Ş. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı görevlerini Yaptı.

Ali Aydın, Bilecik Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı, Kayseri ziyaretinde yükselen 2005 Yılında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'ndan generalliğe Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde Bulundu.

2011 Şubat ayinda çağın iftirası Balyoz Davası'ndan görevi başında iken tutuklandı.

19 ay İstanbul Hasdal Askeri Cezaevi'nde 'Genel' rütbesiyle tutuklu Kaldı. 2012 yılı Yuksek Askeri Şurası'nda, tutuklu Olması sebebiyle emekli havale. 2012 yılının Eylül ayinda 18 yıl hapis cezası aldı Silivri Cezaevi'ne Gönderildi ettik. 2012-2013 Yılları Arasında 13 ay süreyle süreyle Silivri'de Cezaevi'nde Kaldı. 2013 yılı Ekim ayinda Yargıtay'ın beraat kararı ile Toplam 32 ay tutsaklık süresi sona ermiş oldu.

2014 Yılında Yerel Mahkemenin de Yargıtay'ın beraat kararına uymasi Sonucu Tüm haklarını geri alarak, çağın iftirası Balyoz Davası'ndan aklanmış oldu.

YÖRÜK ALİ AYDIN ​​PAŞA;

15 yaşında Hakkında Adana Borsa Lisesi'nde öğrenci iken Milliyetçi-Ülkücü harekete katıldı. 42 Yıldır Ülkücü Hareketin içindedir. Eylül 1980 12 darbesi sonrası, 1984 Yılında MHP Davası'ndan tutuklanarak, Üsteğmen fiziki manevi işkence gordu ziyaretinde Askeri Gözetimevi'nde süreyle 35 Gün rütbesinde. Askeri mahkemece aklanarak, tekrar mesleğine döndü. 5 yıl süreyle MHP Davası'ndan sakıncalı personel sayıldığı Için kurmaylık sınavına giremedi.

28 Şubat Döneminde imkb milli manevi değerlerinden Dolayı irticacı ilan ifade edildi Son dönemde de, darbeci Olarak yargılandı.

YÖRÜK ALİ AYDIN ​​Paşa'nın Özelliği, onu Dönemin mağduru Olması, Milliyetçi Ülkücü duruşundan taviz vermemesidir. 2014 yılı Mayıs Yörük Türkmen Şöleni'nde Düzenlenen Adana Sarıçam'da, Yörük Türkmen Beyi ilan edilen YÖRÜK ALİ AYDIN ​​Paşa'nın Ailesi, halen Adana'nın Ceyhan, Karaisalı,  İmamoğlu bölgelerinde çiftçilik hayvancılıkla uğraşmaktadır.

YÖRÜK ALİ AYDIN ​​PAŞA, Emekli Edebiyat Öğretmeni Ayşe AYDIN ​​ile evli OLUP, Oğuzhan Aslıhan Adinda 2 çocuk babasıdır.



809 kez okundu

Yorumlar

     01/09/2015 10:21

paşam iyi güzel seni de seviyoruz.lakin bu seçimde MHP barajı dahi aşamayacak.gel AKP ye seni baş tacı edelim.Memlekette MHP diye bir parti kalmayacak ilk seçimde.
Misafir - halk tercümanı

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398