Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam234
Toplam Ziyaret1667876

Kanyon ve Alman Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları, güvenlik bariyerleri yapılacak ve bu projenin tanıtımı sağlanacak

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, “Mersin'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile yapılan törende "Adana'da Varda Var" projesinin destek kazandığı açıklandı” dedi. 

  Tunç, Projenin başlangıcının Adana Valisi Mustafa Büyük'ün önderliğinde 11 Kasım 2014 tarihinde Karaisalı’daki Kapıkaya Kanyonu Yürüyüş Parkuru'nda "Sağlıklı Yaşam ve Alternatif Turizm Kavramlarına Dikkat Çekmek Amacıyla Düzenlenen" yürüyüş etkinliği sırasında ortaya çıktığını belirterek, “Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük tarafından verilen talimatlar üzerine hazırlıklarına başlanan ve yürüyüş parkurunun 2. Etabı gibi değerlendirilen çalışmalar projelendirilmeye başlandığını ifade etti. Çukurova Kalkınma Ajansının “Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı”nın ilan edilmesiyle Karaisalı Kaymakamlığınca oluşturulan Proje Ofisi çalışmalarına hız vererek, teknik ekipler oluşturulmuş ve proje doğrultusunda çalışacak paydaş kurumlarla ortak çalışmalar başlatılmıştı. Kaymakamlığımızca Kasım 2014 tarihinden itibaren yürütülen koordineli çalışmalar sonrasında ön inceleme raporları hazırlanmıştır. Kasım 2014 tarihinden bu yana yapılan toplantılar da  Karaisalı Kaymakamlığı Proje Ofisi, Adana Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesi tarafından oluşturulan 20 kişilik ekiple saha incelemeleri yapılmış, bölgede gerçekleştirilen saha incelemeleri sonrasında ilgili mühendis ve teknik ekiplerce  hali hazır planlar ve haritalar oluşturulmuştur. Tüm ekiplerin yoğun gayretleriyle oluşturulan projeye de  "Adana'da Varda Var" adı verilmiştir. Akabinde projenin yazım aşamasıda tamamlanarak proje Mayıs aylarının ilk günlerinde Çukurova Kalkınma Ajansına sunulmuştu” dedi.

  Mersin'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımı ile yapılan törende "Adana'da Varda Var" projesinin destek kazandığı açıklayan Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, şunları söyledi:

  “Kalkınmada Adana’da emsal ilçelere göre sosyo-ekonomik anlamda  geri kalmış Karaisalı’yı Adana ortalamasına yakınlaştırarak bölgenin kalkınmasına Karaisalı İlçesinin turizm faaliyetlerinin geliştirilmesine, alternatif turizm çeşitliliğinin arttırılmasına ve yörenin gelir kaynaklarının arttırılmasına katkı sağlamak için yapılan ve Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören “Adana’da Varda Var” projesi ile Varda (Alman) Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5.5 km’lik  sosyal rekrasyon alanı (yürüyüş parkuru) yapılmasını planlanıyor. Kabul gören projenin 18 ayda 999 bin 924 TL.51 kuruşluk bütçenin harcanması ile tamamlanması düşünülüyor. Bu bütçe ile Kanyon ve Varda (Alman) Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun 2 yakasını birbirine bağlayan 2 köprü, yol çalışmaları, güvenlik bariyerleri yapılacak ve bu projenin tanıtımı sağlanacak.”

  Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç, “Yapılacak çalışmalarla projenin kültürel mirasımız olan Varda (Alman) Köprüsü’nün, Yer Köprü Mesire Alanı’nın ve Kapıkaya Kanyonu’nun yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına katkı sağlayarak ilçemizin turizm çıtası yükselecektir. Yapılacak yatırımlarla bölgemizdeki kültürel duyarlılık artarak geliştirilmesi sağlanacaktır. Bu kapsamda Çukurova Kalkınma Ajansının“Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” desteklerinden yararlanacak olması ilçede turizm altyapısının da güçlenmesine vesile olacak ve ilçenin sosyo ekonomik kalkınması hızlanacaktır” şeklinde değerlendirdi.  

  Kaymakam Tunç, proje fikrinin ortaya atılmasından bu yana her türlü desteği ilçeden esirgemeyen Adana Valisi Mustafa Büyük'e projeye verdiği desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ederek, "Adana'da Varda Var Projesi"nin tüm Karaisalılara hayırlı olması temennisinde bulundu.



469 kez okundu

Yorumlar

Devlet erkanını kutluyorum.     29/08/2015 11:52

Bu projede emeği geçen devlet erkanını yürekten kutluyorum.
Misafir - Estara BİM

AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339