Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam685
Toplam Ziyaret1682672

PKK'nın döşediği mayına basarak yaralanan TEİAŞ görevlisi İrfan Sofuoğlu'nun bir ayağı ve bir bacağı diz altından kesildi. Sofuoğlu'nun izin yaparken işe çağrıldığı öğrenildi

 

Hatay'da PKK terör örgütü tarafından döşenen mayına basarak yaralanan TEİAŞ'ta görevli elektrik mühendisi İrfan Sofuoğlu'nun sol ayağından sonra sağ bacağı da kurtarılamayarak diz altından kesildi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakımında tedavi gören 2 çocuk babası Sofuoğlu'nun hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Sofuoğlu'nun kurumun en tecrübeli ismi olduğu için yıllık izindeyken işe çağrıldığı öğrenildi. 


2 AYAĞINI DA KAYBETTİ 
Terör saldırısında bir ayağını ve bir bacağını kaybeden İrfan Sofuoğlu Hatay'daki tedavisinin ardından Ankara GATA'ya sevk edilecek. Ağabeyinin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten Ekrem Zeki Sofuoğlu, "Patlama anında sol ayağını kaybeden ağabeyimin sağ bacağı da diz altından kesilmek zorunda kaldı. Şu anda yoğun bakımda ve hayati tehlikesi bulunmuyor. Sadece kasığında bir problem olduğu söyleniyor. Burada gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra GATA'ya sevk edilecek" dedi. 

İZİNDEN ÇAĞRILDI 
Ağabeyinin memleketi Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı Çakallı köyünde yıllık iznini kullandığını anlatan Ekrem Zeki Sofuoğlu, "PKK'nın yüksek gerilim direğine yaptığı saldırı sonrası ağabeyim kurumun en tecrübeli ismi olduğu için görevlendirilmiş. Yıllık iznini yarım bırakıp döndüğünde güvenlik güçleri mayın tehlikesi yüzünden olay yerine sokmamış. Kontrolden sonra arayacaklarını söyleyip evine göndermişler. Perşembe günü arayıp çağırmışlar" diye konuştu. 

GATA'YA SEVK EDİLECEK 
Ağabeyinin, cuma günü sabah erken saatlerde ekibi ile birlikte bölgeye gittiğini anlatan Sofuoğlu, "Beklerken telefonda eşiyle konuşmuş. Ağabeyim ekibi ile birlikte olay yerine girmiş. Önce bir arkadaş, daha sonra diğeri direğin altına girmiş. Onlardan sonra ağabeyim girmeye çalışmış ve patlama olmuş. Sol topuğunu orada kaybetmişti. Hastanede sol ayağını bilekten kesmek zorunda kaldılar. Sağ bacağı da tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı ve diz altından kesildi. Ağabeyim daha sonra Ankara GATA'ya sevk edilecek. Şu anda hayati tehlikesi yok" şeklinde konuştu. 

BULUNAMAYAN MAYIN 
Hatay'ın İskenderun ilçesi Azganlık Mahallesi Amanoslar kırsalında PKK tarafından 11 Ağustos 2015 Salı günü yüksek gerilim hattına bombalı sabotaj düzenlendi. Olay yeri incelemesi yapmak ve TEİAŞ ekibinin emniyetini sağlanmak amacıyla 14 Ağustos 2015 Cuma günü güvenlik güçleri bölgeye intikal etti. İncelemede tespit edilemeyen bir mayın, görevlilerden birinin basması sonucu patladı. Patlamanın etkisiyle TEİAŞ görevlileri İrfan Sofuoğlu ve Fatih Acar yaralandı. 

TANER YILDIZ ARADI
Ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Sofuoğlu, "Patlamadan sonra Enerji Bakanımız Taner Yıldız yengemi arayıp ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Her türlü desteği vereceklerine dair söz verdi. İlk günden bu yana TEİAŞ da yanımızda ve her konuda destek veriyorlar" dedi. 

2 ÇOCUK BABASI
Bölücü terör örgütünün döşediği el yapımı patlayıcıya basarak bir ayağını bir de bacağını kaybeden İrfan Sofuoğlu iki çocuk babası. Gamze (15) ve Emre (6) adında bir kızı ve bir oğlu bulunan talihsiz adamın 20 yıllık eşi Makine Mühendisi Meral Sofuoğlu da özel bir şirkette çalışıyor. 

 



1057 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398