Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam49
Toplam Ziyaret1685482

Karaisalı’nın En Yaşlı İnsanı Küçük Elif Nine 103 Yaşında. Bunun sırrını kendisine sorduğumuzda tereyağından başka yağ tüketmediğini, az az ve sık sık yemek yediğini ifade etti

  

Karaisalı Belediye Personelinin Tatık Mahallesinde ziyaret ettiği Küçük Elif Nine’nin adı nereden geliyor? Akrabalar arasında iki Elif olmasından dolayı Elif Nine’ye Küçük Elif ismi verildi. Bu sebeple nüfus kayıtlarında Küçük Elif olarak kaydedildi.

 15 yaşında kaçarak evlendi ve Seyhan ırmağı kenarında Tekdam adı verilen haneye gelin geldi. Çatalan Barajında sular yükselince evleri su altında kaldı ve evlerini Döşekevi’nden Tatık köyüne taşıdılar. Yaklaşık 50 senedir de burada yaşıyor.

 Elif Nine eşini kaybedeli 15 sene oldu. 5 kızı ve 2 oğlu bulunan Elif Nine torununun torununu gördü. Elif Nine’nin tek sağlık problemi kulaklarının ağır işitmesi. Bunun haricinde herhangi bir sağlık problemi bulunmuyor. Bunun sırrını kendisine sorduğumuzda tereyağından başka yağ tüketmediğini, az az ve sık sık yemek yediğini ifade etti. Sevecen tavrıyla bizleri karşılayan Elif Nine, eşinin resmini görünce duygulandı ve yaşlılığın çok zor olduğunu ifade etti. 

  Kendisini ziyaret etmemizden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek bizlere teşekkür etti. Biz de sevecen tavrında dolayı kendisine teşekkür ediyoruz ve kendisine sıhhat diliyoruz.

 



506 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382