Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam130
Toplam Ziyaret1684885

Turgay Develi, Adana Haber’e yaptığı açıklamada, aralarında Karaisalı’nın da bulunduğu 6 ilçe örgütün yönetimine atananları “korsanlıkla” suçladı

CHP'nin önceki dönem Milletvekili Turgay Develi Seyhan, Yüreğin, Sarıçam, Ceyhan, Karaisalı ve Saimbeyli'deki CHP üyelerini uyardı CHP'de önceki gün ataması yapılan 6 ilçe başkan ve yönetimini korsan ve işgalci olarak tanımlayan önceki dönem Milletvekili Turgay Develi, "Seyhan, Yüregir, Sarıçam. Ceyhan, Karaisalı ve Saimbeyli'deki CHP'li parti üyelerine sesleniyorum. Bıı atamalar korsandır, atananlar işgalcidir. Delege seçimi yapamazlar çünkü mahkemeler tedbir kararı verdi' dedi.

CHP'de genel merkezden kaynaklanan ve Adana'da aylardır gündemi işgal eden tartışmalar her gün yeni bir boyut kazanıyor. 24. Dönem Adana Milletvekili Turgay Develi atamalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP'de neler oluyor? Görevden almalar, yerine atamalar birkaç gün içinde atananları görevden alıp yerine yeni atamalar, sonra onları da değiştirip yerlerine yeni atamalar ve mahkeme kararlarını uygulamamak için yeni bir dizi atamalar ve mahkemenin verdiği tüm bu işlemlere tedbir kararı... Tüm bunlar ne anlama geliyor?.

Turgay Develi: “CHP 7 Haziran seçimlerinden ana muhalefet partisi olarak çıktı. Şimdi iktidar olabilmek için de koalisyon görüşmeleri yapılıyor. Türkiye de 11 milyon, Adana'da da 353 bin gibi hatırı sayılır bir oy aldı. Koalisyon görüşmeleri sürerken, MYK Olağan Kurultay takvimini 20 Haziran tarihi itibariyle başlattı. Bıı şu demek; Kendimi yenileyeceğim. Adana'da ise durum şu: Partimizin oy oranı Adana'da yüzde 2 oranında düştü. Bu sonuç başarı ya da başarısızlık; kimin nereden baktığına bağlı. Eğer başarı ise Örgüt başarılı. Başarısızsa da yine örgüt başarısız. Yok örgütün içinde başarılı olanlar var başarısız olanlar var diyorsanız, ona da tamam. Kimin başarılı kimin başarısız olduğuna neye göre karar vereceğiz? Aldığı oy. başarının ölçütü olarak kullanılır.

Şimdi gelelim CHP içinde yaşananlara; Yüreğir, Ceyhan, Sarıçam, Saimbeyli ve Karaisalı ilçe örgütleri başarısız diye görevden alındı. Yerlerine de genç. pırıl pırıl yöneticiler atandı diye savunma yapıldı.

Önce birinci tespit görevden alınan ilçelerde ölçüt, seçimlerde düşük oy aldılar gerekçesi ise, bu gerekçe doğru değil; çünkü oy yükselten görevden alındı, oyu azalan örgütler yerinde kaldı.

İkinci tespit; görevden alınanların yerlerine atananlar genç pırıl pırıl iddiası gerçek değil; atananların yaşı, alınanlardan daha yüksek. Peki başarılı örgütü görevden alıp, yerine de genç diye atadıkları ama daha yaşlı olan arkadaşlar ile ne yapılmak isteniyor sorusu akla geliyor. Bu sorunun yanıtı yaşananları anlamamızı sağlıyor. Amaçları açıkladıkları gerekçe ve varmak istedikleri sonuç olmayınca, bu sorunun doğru yanıtını bulmak gerekiyor.

Adana il Başkanı Sayın Burhanettin Bulut, bu yaşananların siyaseten ne anlama geldiğinin bilinmediğini düşünüyor. Bunun siyaseten hesabının sorulmayacağını düşünüyorsa ve şimdi genel merkezde yöneticilik koltuğunda oturan birkaç kişinin hukuksuz talimatlarına 'baş üstüne efendim' diyerek boyun eğiyorsa, hem o kararı yazıp gönderenlerin hem de hukuksuz kararlarla örgütü kevgire döndürenlerin bunun hesabını vereceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.

Ankara'daki Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğu ben hukuk, tüzük, hak, hukuk tanımam keser biçerim deme hakkını kullanabilme yetkisi vermez. Hukuk işlerinden sorumlu genel başkanlığı koltuğu da işlenen hukuk dışı siyasi cinayetleri aklama, siyasi partiler yasası olmadı, tüzük olmadı öyleyse yasaya ve tüzüğe ayıkın olan yönetmeliğe göre karar alalım da bu işleri kılıfına uydurma gücünü kimseye vermez. Bununla beraber, sonuç itibariyle kendi kişisel ikbali için Adana'nın Ortadoğulaştırılmasına zemin hazırlayan, ses çıkarmayan ve bunu uygulayanların da hesap günü gelecektir.

Soru; Şimdi gelelim örgüt operasyonlarına, mahkeme kararlarına?
Turgay Develi;Birinci sorunuza yanıt verirken dikkat ederseniz seçimler ve koalisyon görüşmelerine atıfta bulundum. ikinci olarak Türkiye gündemi yoğun. Partimizin MYK'sında her genel başkan yardımcısının görev alanı var. Genel Başkanımız da tüm bunların üstünde. Doğal olarak Adana'da yaşanan kıyımlar iki genel başkan yardımcısının gündemi. Biri uyguluyor diğeri hukuka uydurmaya çalışıyor.

Bu gündem hep böyle gitmez. Hem başta Genel Başkanımız hem diğer MYK üyelerimiz zamanı geldiğinde Adana'da ne yapılmış, niye yapılmış, kim yapmış ve bundan kim ne fayda sağlamış, daha rahat ortamda bunlar konuşulacak. Bazıları şimdi bu yoğun gündemli atmosferde, zaman tam zamanı diyerek kendilerine göre düzenleme yapıyor. Elbette Genel Başkanımız bu yapılanlardan haberdar edilecek ve başta Adana olmak üzere tüm Türkiye'de yaptıklarının hesabını soracak.

Bu siyasi değerlendirmeden sonra gelelim mahkeme kararlarına ve yeni atamalara?
Turgay Develi; “Adam öldürmüş birisine, hırsızlık yapana verilen ceza verilebilir mi?. Ya da vapurla İstanbul'da karşıya geçen birine aynı anda hız limitini aşmaktan ceza kesebilir misiniz? Olmaz. Şimdiki CHP'nin Ankara'daki iki yöneticisi ile Adana'daki İl Başkanı ve birkaç yöneticinin siyaset uygulamalarının bundan farkı yok.
Sayın İl Başkanı Eczacı; kendisine hasta tarafından getirilen reçetedeki ilaçları hastasına vermesi gerekir ve üzerindeki etiket fiyatını uygulaması... Ne yapıyor; Aspirin yazan reçeteye öksürük şurbu, 2 liralık ilaca 10 lira alıyor. Siyaseten yaptıklarını, yukarıda örnekle hicvettiğim gibi yapsa elinden Eczacılık diplomasını alırlar. Ama siyaseten uygulamaya böyle bir yaptırım yok; Siyasette yaptırım ahlak, vicdan, onur e tabi ki hesap vermek için şartların ve koşulların değişmesi...

Soru; Ama mahkeme kararları?
Turgay Develi; Ben de onu anlatmaya çalışıyorum. Örneğin Ceyhan'da mahkeme karar vermiş; Ey Tekin Bingöl- Bülent Tezcan ve Burhanettin Bulut, yaptığınız iş sizin varlık sebebiniz siyasi partiler yasası ve tüzüğünüze aykırı, buna ben el koyuyorum diyor, bu efendiler mahkeme kararını tanımıyor.
Genel Başkan bunları öğrendiğinde ne olacağını hep beraber göreceğiz.
Kanun diyor ki; Partiyi yasalara göre yönet. Bu beyler hayır ben yasadışı iş yaparım diyor.
Ö zaman senin meşruiyetin kalmaz.

Sonuç ne olur?
Turgay Develi; Hiç merak etmeyin, parti üyelerimiz de hiç endişelenmesin; halkın umudunu yükseltmek, partimizi iktidar yapmak için çalışmak yerine kendi kişisel ikbali için siyasi cinayet planlayan, tetikçilik yapanları CHP'de çok gördük ve onları layık oldukları yere göndermesini bildi bu parti üyeleri.
Hukukun üstünlüğü tartışmasızdır. CHP'nin kimsenin keyfine göre yönetilmesine en başta tüzüğümüz izin vermez ve mahkeme kararlarını uygulamak zorundalar.

Son olarak...
Turgay Develi; Sonuç olarak görevden alınan 5, daha sonra geçici kurul atanan Seyhan ile birlikte 6 ilçede olağanüstü ilçe kongresi toplanması yasal zorunluluktu. Bunu yapmayarak suç işlediler. Şimdi de mahkeme kararını dinlemiyorlar, uygulamıyorlar. Geçici kurullar 30 gün geçtiği için yok hükmünde olunca yönetim ataması yaptılar. Hukuken bunlar da yok hükmündedir. Şu anda Adana'da, geçen gün ataması duyurulan 6 ilçeye yapılan atamalar korsandır. Onlar partide hukuken yöneticilik yapamazlar, sadece işgalcidirler.

Turgay bey neden bu kadar sert konuşuyorsunuz?
Turgay Develi; Sert değil, açık konuşuyorum. Yöneticiye yönetici, korsana korsan, işgalciye işgalci denir.
Onlar meşru değilse kimse saygı beklemesin. Bu ilçelerdeki tüm CHP'i üyelere sesleniyorum; Bu 6 ilçede bu korsan yöneticilerin belirlediği delegeler geçersiz olacaktır. Meşru olmayan. işgalci olanların mahkeme kararı ile delege yazmaları engellenmiştir. Seçim kurulları bunların delege tespitini durduracaktır.



457 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231