Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam888
Toplam Ziyaret1681973

KARAİSALI BELEDİYE MECLİSİ GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKIYOR. KARAİSALI’DA YENİ MAHALLE’NİN ADI İLÇENİN ESKİ ADI OLAN ÇECELİ OLARAK DEĞİŞİYOR

     

Karaisalı Belediye Meclisi Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın başkanlığında toplandı.

    Aslan, gündem dışı konuşmalar yapmak üzere söz verdi. Meclis Üyesi Esat Köse, “Mahalleler arası asfaltlama ihalesi yapıldı mı?” diye sordu.

  Başkan Aslan, “7 ilçede yapılacak olan asfaltlama ihalesi bitti. Asfaltlama çalışmaları yapılmaya başlanacak. En çok da bizim ilçe de yapılacak 500 km. asfalt yapılacak” dedi.

  Belediye Meclis Üyesi İlyas Karabulut ise, “Bu asfaltlama çalışmalarına bir an önce başlansa iyi olacak. Çünkü önümüz kış, yaklaşıyor. Ayrıca cenaze düğün gibi merasimlerde halkımız mağdur oluyor. Ayrıca yolların biraz daha genişletilmesi lazım. Araçlar yola zor sığıyor. Bir de her sene 530. Su düzenlenecek olan Karakucak güreşleri için afişlerin de bir an önce asılması duyurulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

  Başkan Aslan, “Güreş için çalışmalar, tanıtımlar devam ediyor. Güreş yeri ve diğer alanların son kontrolleri yapılıyor” diye cevapladı.

  Karabulut, “Ülkemizde terör olayları canımızı sıkıyor. Şehitlerimize başsağlığı geride kalanlara da Allah sabır versin diyorum” dedi.

  Meclis Üyesi. Celalettin Sürme de konuşmasında. “Bizim oralarda, yani Hacımusalı Eğlence’de asfalt yamaları yapılsa daha iyi olur. Ayrıca Kızıldağ Soğanoluğu mevki ile Kaltak Yaylası yolları da çok kötü durumda. Oralarda da yama çalışmaları yapılsa iyi olur” dedi.

  Aslan, “ Dediğiniz yerler de de yama çalışmaları yapılacak. Şu an için Ömerli Mahallesi tarafında, Bekirli Mahallesi tarafında asfalt çalışmaları devam ediyor. Program dahilinde yapılacak” dedi.

  Belediye Meclis Üyesi İsa Davarcı ise, “Etekli Mahallesinde yapılan asfalt çalışmaları hiç güzel olmuyor. Adamlar kendi bildiğine gidiyor. Çarşının içi bile güzel olmadı. Bakımevinin oraları da aynı. Madem yapılıyor siz de gelin bakın ona göre değerlendirin” dedi.

   Başkan Aslan da ekip başları ve sorumluları ile görüşeceğini ve yapılan çalışmaları da yerinde göreceğini söyledi.

   Meclis Üyesi Hakan Arıcı da, “Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan çocuk parkının pazar yerine çevrilmesini istiyor halk. Bir de 2. Etap Toki’de sokak lambaları yanmıyormuş, ondan dolayı şikayet var” dedi.

  Başkan Aslan ise, “Park yerinin pazar yerine çevrilmesi olmaz, zaten mevcut parkı biraz daha iyileştireceğiz. Lamba olayına gelince, TEDAŞ özelleşince, şirket kar amacını güdüyor. Defalarca bu konu dile getirildi. Ama bir sonuca ulaşılamadı. Yine de bir daha görüşelim” diye cevağpladı.

  Meclis Üyesi Rifat Köroğlu söz alarak, Yenimahalle 2. Etap TOKİ’den Güvenç Mahallesine bağlanan yolun stabilize çalışmaları yapıldı. Kızıldağ yolunun tamamının da yama çalışmaları yapılıyor. Ayrıca Nergizlik Baraj yolunun stabilize çalışmaları tamamlandı. Ayrıca bütün mahalle yollarını tek tek geziyorum. Ne kadar bozuk yollar varsa yapmaya çalışıyoruz. Bu durumdan vatandaş ne kadar sıkıntı duyuyorsa biz de aynı sıkıntıyı duyarlılıkla yaşıyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Diğer yandan Büyükşehir Belediyesince yapılacak olan asfalt çalışmaları bu ay içerisinde ve önümüzdeki ay içerisinde yapılmaya başlanacak“ dedi.

  Meclis Üyesi İsa Davarcı tekrar söz alarak, ”Yapılan yollar için Sofulu ve bölgedeki vatandaşlar yapılan yollar ve yolcu otobüsleri için teşekkür ediyor” dedi.

  Gündem dışı yapılan konuşmalardan sonra maddelere geçildi. Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü’nden gelen yazıda, “İlçemizin ismi uzun yıllar önce Çeceli iken Karaisa Beyliği zamanında Karaisalı olarak değişikliğe uğramıştır. Çeceli isminin önümüzdeki nesillere anımsatmak ve unutulmasını önlemek, tarihimizi hatırlamak amacı ile İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Yenimahalle isimli mahallenin de birçok ilçede bulunması nedeni ile Yenimahalle isminin Çeceli Mahallesi olarak değiştirilmesi için Meclise havalesini arz ederim” denildi. Teklif Tarım Orman ve Mahalle ile müşterek komisyonda görüşülmek üzere oybirliği ile havale edildi.

  Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Karaisalı kırsalında yoksulluğun azaltılmasına yönelik koyun ve keçi destekleme projesi kapsamında protokol yapmaya, bu proje kapsamında borçlanmaya ve her türlü protokol ve belgeleri imzalamaya Belediye Başkanı Saadettin Aslan’a yetki verilmesi teklifi Plan Bütçe ve Müşterek Komisyonuna oybirliği ile havale edildi.

  Gündemde bulunan diğer maddeler de ilgili komisyonlara havale edilirken Karaisalı Belediyesi Ağustos ayı 2. Toplantısını 6 Ağustos 2015 Perşembe günü saat 12.00’de toplanma kararı aldı.



582 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398