Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam472
Toplam Ziyaret1679591

Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, hayvan sevgisinin çocuğun gelişimini hızlandırdığını söyledi. Dr. Ejder, “Hayvanları seven çocuk, arkadaşlarının ihtiyaçlarına, duygularına daha duyarlı olacak ve empati duygusu geliştirecektir” dedi

 

Günümüzde yapılan araştırmalar hayvan sevgisinin çocuklarda ince motor gelişimi, sorumluluk duygusu, zihinsel gelişim, özgüven, sosyal beceri ve empati gelişimine büyük oranda yardımcı olduğu, diğer çocuklara göre psikolojik olarak daha güçlü olduklarını ortaya koyuyor. Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, hayvan sevgisinin çocuğun gelişimini hızlandırdığını söyledi. Dr. Ejder, “Hayvanları seven çocuk, arkadaşlarının ihtiyaçlarına, duygularına daha duyarlı olacak ve empati duygusu geliştirecektir.” dedi.

 

Yaşamımızın ayrılmaz parçası ve en yakın dostlarımız olan hayvanlar, çocukların gelişiminde de önemli rol oynuyor. Doğru ilişki kurulduğu takdirde, empati yeteneğinden ahlaki değerlerin gelişimine kadar pek çok olumlu sonuç alındığını anlatan Terapist Dr. Obengül Ejder, çocuğunun yoğun ısrarlarına dayanamayıp bir evcil hayvan alan ebeveynlerin, onu sadece mutlu etmekle kalmayıp duygusal gelişimi için de büyük bir adım attığını söyledi.

 

“Hayvan Beslemek Çocukların Zihinsel ve Fiziksel Gelişimine Katkıda Bulunur.”

 “Hayvanları sevmesi, onlardan sevgi görmesi, onlarla ilgilenmesi, bakımı için sorumluluk alması çocuğun birçok alanında gelişimini destekler ve zayıf olduğu alanlarda beceri kazanmasına destek olur.” diyen Dr. Ejder,  yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

“Hayvanlar hakkında konuşmak çocuklar için en eğlenceli konulardan biridir. Çocuklar hayvan hakkında konuşarak yaşıtlarıyla iletişim kurma şansı yakalar. Evcil hayvan besleyen çocuklar, arkadaşlarına ona nasıl baktığını, onunla neler yaptığını anlatarak konuşma becerisini ve kelime daarcığını geliştirirler. Çocuklar hayvanları taklit etmeyi çok severler ve onları taklit ederken zıplarlar, atlarlar. Bu büyük ve küçük kas gelişimine yardımcı olur.”

 

“Çocuklar Evcil Hayvan Yoluyla İnsanlarla Etkileşim Kurma ve Sosyalleşme Denemeleri Yapar.”

“Çocuk bir evcil hayvan yoluyla insanlarla etkileşim kurma ve sosyalleşme denemelerini yapabilir, mutluluğunu ya da üzüntüsünü paylaşabilir, öfkesini ona bağırarak yansıtabilir.  Soyut işlem öncesi dönemde çocuklar doğum, ölüm, başkalarının duygularını anlama, gibi soyut kavramlar hakkında zorlanırlar, aileler için de bu kavramları yanıtlamak güçtür. Bu noktada soyut kavramları bir hayvanla öğrenmek, çocuğun bu farklı bilgilere uyumunu sağlayacaktır. Örneğin, çocuğun balığının ölmesi ile balık için düzenlenen bir tören onun bu ölüm kavramına alışmasını sağlayacak ve yeni bir balığın alınması ile yaşamın sürdüğünü görmesine yardımcı olacaktır. Özellikle çocuğun sevdiği birini yitirme, ev veya okul değişikliği, anne baba ayrılığı gibi bir yoksunluk yaşadığı durumlarda evcil hayvanlar, ‘yerine koyma’ ya da ‘paylaşma’ işlevi de görebilmektedir. Hayvanların da hasta olabildikleri ve zaman zaman aşı olmalarının gerekmesi çocuğun yaşadığı deneyimlerle ilgili olarak ona destek olacak ve bu tür durumlarla daha etkin başa çıkmasına yardımcı olacaktır.”

 

“Hayvanları Seven Çocuğun Empati Duygusu Gelişir, Duyarlılığı Artar.”

“Evcil hayvanların beslenmesi, gezdirilmesi gibi bakımla ilgili işleri çocuklar üstlendiklerinde, karşılığında hayvanın ilgi ve sevgisini alacaktır, bu da çocukta sorumluluk bilincinin zevkle alınmasını sağlayacaktır. Bir varlığın kendine gereksinimi olduğunu, bu bağ ile yaşamını sürdürebildiğini bilmesi, çocuğun kendine güvenini pekiştirecektir. İnsan ilişkilerinin temelini oluşturan sevmeyi, vermeyi, korumayı ve kendine yeterek bağımsız bir kişi olmayı öğrenecektir. Hayvanları seven çocuk, arkadaşlarının ihtiyaçlarına, duygularına daha duyarlı olacak ve empati duygusu geliştirecektir. Özellikle tek çocuklu ailelerin bir evcil hayvan beslemesi, çocuğun oyun oynayacağı bir kardeşi olmadığından yalnız kalmasını engelleyecek ve onun oyun arkadaşı olacaktır.

Bazen çocuklar ailede bulamadığı sevgiyi bir hayvanda bulabilir. İlgisiz anne babaya sahipse veya ailesiyle yeterince zaman geçiremiyorsa bir evcil hayvanı olması çocuğun rahatlamasını sağlar ve içine kapanmasını önleyebilir. Çünkü çocuk sevgisini, ilgisini baktığı bu hayvana verir, onla konuşur, sorunlarını, mutluluğunu onla paylaşır en önemlisi ondan sevgi görür ve kendini değerli hisseder.”



528 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404