Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam807
Toplam Ziyaret1686240

AdanaUlus'tan İsmail Başkan'ın haberine göre, CHP kulislerinde ilçe örgütlerinin seçimlerdeki başarısızlığı ve hantallığından kaynaklı olarak görevden aldığı ileri sürülüyor

 İLHAN ŞAHİN CHP KARAİSALI İLÇE BAŞKANI


Adana CHP´de Seyhan İlçe Başkan ve yöneticilerinin istifa ettirilmesi, 5 ilçe başkan ve yönetiminin görevden alınarak yerlerine atama yapılması kurultay sürecinde delege seçimini gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi´nde Adana İl Başkanı Eczacı Burhanettin Bulut, 5-6 Eylül 2014 tarihindeki 18. Olağanüstü Kurultayda yapılan tüzükteki yetkisini kullanarak Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karaisalı ve Saimbeyli ilçe Başkanlarının görevden aldı. Bulut, bu görevden almalara CHP tüzüğünün44. Maddesinin (C) bendine dayandırarak gerçekleştirdiği ifade ediliyor. CHP´nin ilgili tüzük maddesi aynen şöyle :
'İlçe başkanı ve İlçe yönetim kurulu birlikte veya yalnız ilçe yönetim kurulu görevden alınmışsa il yönetim kurulu, başkan dahil (5) kişilik bir geçici kurul atar. İlçe geçici kurulu (30) gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü ilçe kongresini toplar'

CHP kulislerinde görevden almaların temelinde 20 Haziran tarihinden itibaren start verilen kurultay sürecinin yattığı ileri sürülüyor. Neden olarak da delegelerin belirlenme yöntemi olarak gösteriliyor. CHP Adana İl yönetiminin ilçeleri görevden alma gerekçelerini resmen açıklamış değil. Ancak CHP kulislerinde ilçe örgütlerinin seçimlerdeki başarısızlığı ve hantallığından kaynaklı olarak görevden aldığı ileri sürülüyor.

CHP kulislerine gore, gerekçe başarısızlık ise il başkan ve yönetimleri başta olmak üzere oylarını artıran Kozan, Ceyhan ve Tufanbeyli dışındaki tüm örgütlerin görevden alınması gerekiyor. CHP kulislerinde görevden almaların temelinde delegeliklerin yattığı tartışılıyor.

20 Haziran tarihinden itibaren CHP´de kurultay süreci resmen başladı. CHP Adana il örgütü delegelerin tesbiti için CHP üyelerinin önüne sandık koyabilecek mi,? yeni yönetimler 30 günde bunu gerçekleştirebilecek mi? CHP Adana Örgütünde Milletvekili eğilim yoklamasında bugün TBMM´ne giden kontenjan dışındaki milletvekillerinde olduğu gibi delegelerini sandıkta belirleyebilecek mi? Yoksa CHP yeniden adliye koridorlarında mı taşınacak. CHP´de tartışılan asıl bu olduğu gözleniyor"

BULUT'TAN NET OLMAYAN AÇIKLAMALAR
Yine AdanaUlus'tan İsmail Başkan,başka bir haberinde ise şunları yazdı:
"CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan İlçe Başkan ve yönetiminin istifası, 5 ilçe örgütünün görevden alınmasıyla ilgili 'net olmayan' açıklama yapması dikkat çekiyor.

İl Başkanı Bulut, görevden almalar ile ilgili kendi adı ve CHP il yönetiminin adı8 zikredilmeden bazı medya kuruluşlarına yazılı açıklama gönderildi. Yapılan bu açıklamada İl Başkanı Burhanettin Bulut ve İl yönetiminin yer almaması dikkat çekti. CHP İl Başkanı bugün bazı radyolarda ve haber ajanslarında yer alan açıklamalarında, imzasız olarak medya kuruluşlarına gönderilen ifadelere yer verdiği gözlendi. Bulut, 5 ilçe örgütünün görevden alınmasını,'Daha kapsayıcı bir ilçe örgütlenmesini hedeflediklerini' ifade ederek açıklamaya çalıştı.
Adana İl genelinde 2011 seçimlerine gore aldığı oyu düşüren CHP Adana İl Başkanı Bulut, 5 ilçe örgütünün görevden alınmasına gerekçe olarak, Seçim sonrası örgütler kongre sürecine başladı. Bu süreçte kişilerin başarı ve başarısızlığı veya ne kadar süredir emek verdiğinden ziyade, partinin özellikle stratejik olarak önemsediğimiz bölgelerde daha kapsamlı, daha kucaklayıcı bir yapıya ihtiyaç olduğu açık. Görevden alınan arkadaşlar da dahil olmak üzere daha kapsayıcı bir yapılanma sağlayacağız. Ifadelerine yer vermesi dikkat çekti.
CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut ve Basın Danışmanına www.adanaulus.com olarak gönderdiğimiz şu sorulara 2 gün geçmesine rağmen hiç bir yanıt gelmedi.
'Sayın İl Başkanı, dün(23 Haziran akşamı) başkanlığınızda toplanan CHP Adana İl yönetimi Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Saimbeyli ve Karaisalı ilçe başkan ve yönetimlerini görevden aldığı kamuoyunda konuşuluyor. Bu görevden almalar doğru mu? Doğru ise CHP İl Başkanı ve yönetim kurulu olarak bu görevden almaları nasıl yorumluyorsunuz, neler söyleyeceksiniz? Görevden alma gerekçeleri nelerdir? CHP örgütleri Genel Merkezin açıklamalarına göre seçim sürecine girdi. Bu süreçle ilgili görüşleriniz nelerdir?

CHP 20 yılı aşkın süreden sonra ilk kez Milletvekili adaylarını eğilim yoklaması ile belirledi. Bu gelenek mahalle ve ilçe delegelerini belirlemede sürecek mi, İlçe delegeleri sandık konularak mı belirlenecek? Yazılı olarak açıklamalarınızı bekliyor. işlerinizde kolaylıklar diliyorum'

2 İLÇEYE KADIN BAŞKAN
Karaisalı ve Saimbeyli ilçe örgütlerine ise kadın başkanlar atandı. Karaisalı üçe Başkanı Sebahattin Kaıabudak'ın yerine ilhan Şahin getirilirken. Saimbeyli'de Emel Doğan, Fevzi Bu yükoğlu'nun yerine ilçe Başkanlığını üstlendi

 

 



376 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382