Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam666
Toplam Ziyaret1687175

Karaisalı ilçemizde, 'Su Kabağı Süs Kabağı Projesi' kapsamında yapılan kabak süslemeleri Adana'da pazar yerinde satışa sunuldu




İlçemizde 'Su Kabağı Süs Kabağı Projesi' kapsamında yapılan kabak süslemeleri pazar yerinde satışa sunuldu.

Karaisalı´da kadınların su kabağı yetiştiriciliği konusunda bilgilendirilmesi ve gelir getirici faaliyetlerinin arttırılması amacıyla düzenlenen 'Su Kabağı Süs Kabağı Projesi' el sanatı kursu meyvelerini vermeye başladı.

Bu kapsamda projede gerçekleştirilen eğitim ve demonstrasyon çalışmaları ile kadın çiftçilere su kabağı yetiştiriciliği benimsetilerek, su kabağından unutulmaya yüz tutmuş olan el sanatları da canlandırılmış oldu.

İlçeye bağlı Durak Mahallesi´nde 10 kursiyer kadın çiftçi ile gerçekleştirilen kurs boyunca, boya ve ahşap eğitmeni ile kabak oyma ustası eğitmeni gözetiminde, yetiştirilen kabaklar kurutularak boya işlemleri ve abajur işlemeleri yapıldı. Süslenen kabaklar abajur, avize, şekerlik, oyuncak, kaşıklık, masa süsleri ve vazo şeklinde kadınların el emeklerinin tüketicilerle buluştuğu Çukurova ilçesi, Toros Mahallesi Kenan Evren Bulvarında bulunan Mahfesığmaz Kapalı Semt Pazarında her çarşamba kurulan Kadınlar Pazarında satışa sunuldu.

Stanttaki tüm ürünler pazara gelenlerin yoğun ilgisini gördü.



1108 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382