Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam370
Toplam Ziyaret1686879

"Normalleşme ve restorasyon" için en ideal çözümün AK Parti ile CHP koalisyonu olduğunu düşünen bazı siyasiler, kolları sıvadı ve iki parti arasında ilk temas sağlandı

Sessizce yürütülen diyalogda, koalisyon olasılığı konuşuluyor. Ancak iki parti arasında sıkıntılı başlıklar var. Yolsuzluklar, 4 bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi, "Erdoğan’sız AKPi" bunlar arasında.

CHP-MHP-HDP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP-MHP ve HDP’yi” içeren koalisyon ihtimalini işaret etmesinin ardından Ankara’nın siyasi kulisleri hareketlendi. CHP, “CHP-MHP koalisyonuna HDP’nin dışarıdan destek vermesi” seçeneğinin öne çıktığı tüm koalisyon seçenekleri hakkında her iki partinin değerlendirmelerinin alınması için harekete geçti. Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda CHP-MHP’nin ‘Cumhurbaşkanlığı Çatı Adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyasında görev üstlenen bazı CHP’liler, MHP’nin kapısını çaldı. “CHP-MHP koalisyonu olasılığına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve kurmaylarının bakışını öğrenmek” amacını taşıyan temaslara dün itibariyle başlandı. Temaslar kapsamında Ekmeleddin İhsanoğlu ile de görüşüleceği belirtiliyor. HDP’nin, kurulacak CHP-MHP koalisyonuna dışarıdan destek verip veremeyeceğine ilişkin görüşmeleri de kısa süre içinde başlayacak. ‘Ön görüşme’ olarak nitelendirilen temaslara ilişkin ilk bilgiler ise CHP’nin dün toplanan MYK’sında ele alındı.

Bu çerçevede HDP’nin CHP-MHP Koalisyon hükümetine güvenoyu vermesine imkan tanıyabilecek bazı başlıkların hükümet programında yer alabileceği; “Yargı bağımsızlığı ve demokratikleşme, 17-25 Aralık Yolsuzluk Soruşturması dosyasının yeniden açılması” gibi konular üzerinde mutabakat sağlanabileceği belirtiliyor. 



380 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406