Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam414
Toplam Ziyaret1668800

"AKP ile ilgili olarak yaşanan belirgin oy düşüşünde ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntı ,halkın güvenini kaybetmesi ve Suriye’de yaşanan iç savaş neticesi yaşanan yoğun göçe Adana halkının gösterdiği tepkinin başlıca sebebi"

Geziciden yapılan açıklama şöyle:
"K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini 1. Tur ve 2. Tur seçimlerini tek bilen, Türkiye 30 mart yerel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini en yakın sonuçlarıyla bilen ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme oranını % 24 olarak ifade eden (resmi rakam halkın % 26’sı sandığa gitmedi) Gezici Araştırma şirketi 7 Haziran 2015 seçimleriyle ilgili Adana ile ilgili sonuçlarını yayımlandı.

Gezici Araştırma Şirketinde 25-31 Mayıs tarihleri arasında 4000 denekle yapılan araştırmada 7 Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde Adana’da yarışın CHP ve MHP arasında geçeceğini, İktidar Partisi AKP’ nin 2011 yılında gerçekleşen seçimlerde aldığı %37.4 orana rağmen Ülke genelinde yaşadığı oy erozyonundan daha kuvvetli etkilenerek 3. Parti olacağı belirtildi

Aynı araştırmada yapılan yerel seçimlerle ilgili araştırmada Mart 2014 seçimlerini %33.6 oranıyla kazanan MHP’li Hüseyin Sözlü’nün oy oranını arttırarak yerel seçimlerle ilgili başarısını devam ettirdiği belirtildi. AKP ile ilgili olarak yaşanan belirgin oy düşüşünde ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntı ,halkın güvenini kaybetmesi ve Suriye’de yaşanan iç savaş neticesi yaşanan yoğun göçe Adana halkının gösterdiği tepkinin başlıca sebep olduğu yapılan araştırmada anlaşılmıştır.

MHP açısından yerel seçimler ölçeğinde yakalan başarının tekrar aday gösterilen milletvekillerinin yıpranmışlığından dolayı CHP lehine bir durum sebebiyet verdiği, AKP’den kaçan oyların çoğunluğunun MHP’e giderken HDP’ninde kalan oyları aldığı görülmüştür."


441 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339