Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam270
Toplam Ziyaret1667912

"MİT mensubu olmanın suç işleme ayrıcalığını vermediğini dile getirdik. Gerçek sorumluların yargı önünde hesap verecekleri güne kadar bu mücadelemiz devam edecektir"

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adana’da 19 Ocak 2014’te durdurulan Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT’e ait TIR’lardaki silah görüntülerinin Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gazeteye soruşturma ve yayın yasağına tepki gösterdi.

“Güneş, balçıkla sıvanmaz”

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adana’da 19 Ocak 2014’te durdurulan Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT’e ait TIR’lardaki silah görüntülerinin Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının gazeteye soruşturma ve yayın yasağına tepki gösterdi.              

Adana Barosu Başkanı Av. Çıtırık, konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, şunları söyledi:

“29.5.2015 Cuma günü Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan Adana'da durdurulan MİT Tırlarının insani yardım taşımadığı, taşınanların silah ve askeri malzeme olduğuna dair haber ve görüntülerle ilgili İstanbul cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı " devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk" iddiasıyla ilgili soruşturma ve yayın yasağı, bir kez daha ülke demokrasisine, hukuk devletine ve basın özgürlüğüne vurulan çok ağır bir darbedir. Gelişmeler vahim ve  kaygı vericidir. Basın Ahlak Kurallarına ve ilkelerine uygun, yurttaşın haber alma ve bilgi edinme hakkına saygılı bir şekilde önemli bir konuyu haber yaparak bunları yurttaşlarımızla , bizlerle paylaşan Cumhuriyet Gazetesinin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Siyasi iktidar bir kez daha Basını susturmak ve sansürle amacına ulaşmak istemektedir. Ayrıca yurttaşın bilgilendirilmesi ve haber alma hakkı, " devlet sırrı" gibi son derece muğlak ve içeriğini şartlara göre belirleyenlerin olduğu bir kavrama bırakılamaz. Siyasi iktidar, yine suçluluk telaşı içerisinde hareket etmektedir. MIT tırlarında insani yardım malzemesinin taşınmadığı, Suriye'deki rejim muhaliflerine askeri  teçhizat ve silah taşındığını, ilk günden itibaren siyasi iktidarın bu hususu inkar ettiğini, MİT tırlarında siyasi iktidarın  suçüstü yakalandığını kezlerce dile getirmiştik. Ülkemiz, komşu bir ülkenin toprak bütünlüğüne ve sınırlarına saygı göstermeyerek, insanlığa karşı da suç işlemiştir. MİT Tırlarının durdurulmasında dönemin Adana cumhuriyet Başsavcısı ve üç savcının, il jandarma alay komutanı ve görevli personelin tutuklanmaları da yaşanmıştır. Gelinen noktada Güneş'in balçıkla sıvanamayacağı ortadadır. Siyasi iktidar ve diğer sorumlular hesap vermeli, yargı organları ; görevlerini yerine getirenlerle,yurttaşın haber alma hakkı için emek verenlerle değil, bu suçu işleyenlerin üzerine gitmelidir. Adana Barosu olarak ilk günden bu yana sorumluların gerçekleri kamuoyu ile paylaşmalarını istedik, MİT tırlarında siyasi iktidarın Suçüstü yakalandığını , MİT mensubu olmanın suç işleme ayrıcalığını vermediğini dile getirdik. Gerçek sorumluların yargı önünde hesap verecekleri güne kadar bu mücadelemiz devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla sunarım.”



240 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436