Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam568
Toplam Ziyaret1668210

KARAİSALI'NIN MEVCUT DURUM ANALİZİ VE YOL HARİTASI RAPORU YAYINLANDI. 168 SAYFADAN OLUŞAN RAPOR BİR KİTAP OLARAK BASILDI



 Karaisalı Belediyesi tarafından hazırlatılan Karaisalı'nın Mevcut Durum Analizi ve Stratejik Yol Haritası Raporu, kitap olarak yayınlandı.

  Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Mali Destek Programları kapsamında desteklenen Karaisalı Kırsalında Kalkınma Planlamasına Esas Potansiyel Dinamiklerinin Belirlenmesi ve Stratejik Yol Haritasının Çıkartılması Çalışması tamamlandı. Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 3 ay süren bir çalışma sonunda ortaya çıkartılan raporu bir kitap haline getirerek tüm kamuoyunun bilgisine sunmaya başladıklarını söyledi. Kitabın Adana'da tüm resmi kurumlar başta olmak üzere STK'lar ve muhtarlara ulaştırmaya başladıklarını söyledi.
Raporla ilgili sunumların öncelikle Karaisalı Belediye Meclisinde başladığını, daha sonra personeller ve ilçedeki resmi kurum yetkilileri ve muhtarlarla paylaşacaklarını ve ardından da Adana merkezinde bu sunumu devam ettireceklerini kaydetti.
  Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, şunları söyledi:
"Bu kitap, büyükşehir statüsündeki illerde, köylerin mahalleye dönüştüğü bu yeni dönemde, ilçemizde uygulayacağımız kırsal kalkınma amaçlı stratejik kararların belirlenmesini amaçlayan, mevcut durum analizine dayalı, katılımcı bir planlama ile uygulanacak tedbirlerin belirlendiği bir proje çalışması sonucu hazırlanmıştır. Nüfusunun yüzde 14'ü 65+ yaşta, 18-39 yaş arası doğurgan kadın nüfusunun yüzde 23,21 olduğu; Km2'ye sadece 14 kişinin düştüğü , nüfusu her yıl ortalama yüzde 2 oranında azalan bir ilçede yaşıyoruz. Bu çalışma bize yol ve yön göstermiş ve çok şey öğretmiştir. Kalkınma için "kapasite oluşturmak"; bu amaçla sadece Belediye teşkilatı değil, Karaisalı'nın tüm potansiyelini -kamu kurumları, mahalle muhtarlıkları, meslek odaları, dernekler, kooperatifler, özel şirketler ve Karaisalı dışındaki Karaisalı'lılar dâhil- harekete geçirmek zorunda olduğumuzu; Sosyal anlamda önceliği mesleki eğitim ve yaşlı bakımı hizmetlerine verirken, geliştireceğimiz ve uygulayacağımız tüm projelerde kadınlara pozitif ayrımcılık yapmak zorunda olduğumuzu; Mesaimizin çoğunluğunu temiz enerji, ulaşım ve iletişim ile sulama amaçlı su temini konularına yoğunlaştırmak zorunda olduğumuzu; bu konuların aynı zamanda özenle, inovatif gelişmeleri takiple uygulamaya koyacağımız, teknolojik gelişmeleri hizmetimize koşacağımız alanlar olduğunu; İlçemizde geliri çeşitlendirmek ve ekonomik canlılığı artırmak istiyorsak -ki istiyoruz- mutlaka ve önemle geliştirmemiz gereken sektörün turizm olduğunu; turizm altyapımızı iyileştirirken, potansiyelimizi öncelikle 150 km yarıçaplı alanımızda bulunan beş milyonluk kitleye, sonra da sırasıyla ülke geneline ve uluslararası camiaya açmak, tanıtmak, hizmete sunmak zorunda olduğumuzu; Gerek hayvancılık, gerekse bitkisel üretimde birincil üretimi artırıcı tedbirleri pazarlama destekleriyle taçlandırarak uygularken, ikincil üretim kademesi olarak ürün işleme tesis ve sanayisini kurmak, işletmek; üretilen katma değerin ilçemizde kalmasını sağlamak zorunda olduğumuzu öğrendik."

Gelecek planları buradaki öneriler ışığında yapacaklarının altını çizen Aslan, "Öğrendiklerimizi uygulamaya koyabilmemiz için müteşebbis ruha ve girişimcilere ihtiyaç duyacak ve onları olanca gücümüzle destekleyeceğiz" diye konuştu.

  Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aslan, "Başta Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı da olan Valimiz Sayın Mustafa Büyük'e, Ajans Yönetim Kurulu üyeleri Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarına, Ajans Genel Sekreteri Sayın Lutfi Altunsu ve Uzman Hüseyin Y. Saraçoğlu'na, Proje Koordinatörü eski kaymakamımız Sayın Yılmaz Aydoğan'a, Zobu Danışmanlık Firması Genel Müdürü Sayın Hakan Zobu ve ekibine, manevi desteklerini esirgemeyen ilçemiz kaymakamı Sayın Mehmet Tunç ve belediyemiz meclis üyelerine, belediyemiz çalışanlarına, mahalle muhtarlarımıza ve her düzeyde çalışmalara katılarak kanaat belirten ve destek olan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çalışmanın ilçemiz, belediyemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yararlı olacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.



509 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339