Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam563
Toplam Ziyaret1684660

"SİZİN İÇİN DAĞLARI DELİP, DÜMDÜZ EDİYORUZ"

 

13. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Etkinliği onbinlerce kişinin katılımı ile yapldı. 

Sarıçam’ın Mustafalar Köyü Piknik Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 24 Oğuz boyunu temsilen 24 çadır kuruldu. Onbinlerce Yörük Türkmen’in buluşmasına sahne olan etkinlik büyük bir coşku içinde geçti. 

Çukurova Oğuz Türkmen Boyları Derneği ve Şölen Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Demir’in Hüseyin Sözlü’ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiği açılış konuşmasının ardından Yörük Türkmenlere hitap eden Başkan Hüseyin Sözlü, Büyük Önder Atatürk’ün milli mücadeleyi verirken, “Toroslar’da bir Yörük Türkmen çadırı tütüyorsa memleket emin ellerdedir” sözünü hatırlatarak, “Bu ifadeyi gerçek anlamda idrak etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bu memleketin teminatıyız” dedi.

 

SİZİN İÇİN DAĞLARI DELİP, DÜMDÜZ EDİYORUZ

 

Başkan Sözlü, Adana’ya hizmet etmenin boynunun borcu olduğunu vurgulayarak, milleti başı dik, sırtı pek yapacaklarını ve refah toplumuna ulaştıracaklarını ifade etti. 

Çukurova’nın son yıllarda ihmal edilmişliğine de değinen Sözlü. “İhmal edilmişliği bitiriyoruz. Eskiden Karaisalı Kızıldağ yaylasında iki araba yan yana geçemezdi. 15 metre otoyolun bir şeridi standardında 12 şeritli, kenarından banketleri olan yol yapıyoruz. Ferhat’ın Şirin için dağları deldiği gibi biz de size olan aşkımızla, yalçın kayaları deliyoruz, dümdüz ediyoruz. Göller yaylasında beş yıl önce 40 milyona ihalesini tamamlayan hükümetin gözünü kestiremediği su şebekesini de, biz kendi imkanlarımızla 7.500 milyona gerçekleştiriyoruz. Hem de bu paranın yüzde yetmişbeşini boru parası olarak ödediğimiz halde gerçekleştiriyoruz ” şeklinde konuştu. 

Şölende Akdeniz Mehter Takımı, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin konser ve gösterileri ilgi ile izlendi. Aşıklar atışmasının ardından Yörük Türkmen birliğini simgeleyen çoban ateşi yakıldı ve sembolik güreş masabakaları yapıldı. 

Başkan Hüseyin Sözlü’nün Şölen Ağası seçildiği etkinlikte, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Güreş Ağası, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan Yörük Beyi seçildi. 

Orhan Hakalmaz’ın etkinliğin sonunda konser verdiği şölene MHP ve CHP Adana Milletvekilleri adayları, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Firik, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok saydıda vatandaş katıldı.



538 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351