Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam161
Toplam Ziyaret1685594

Yılmaz, Cumhurbaşkanlığında bir paralel devlet kurumu olduğunu iddia ederek, ” Hükûmete söyleyin, Bakanlar Kuruluna söyleyin, bu ödeneği niye istiyorsunuz? Yani siz, o zaman paralel bir devlet kurma peşindesiniz. Siz, bir rejim değişikliği peşindesin


Tartışmalı Torba yasanın görüşüldüğü meclis genel kurulunda konuşan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanlığında bir paralel devlet kurumu olduğunu iddia ederek, ” Hükûmete söyleyin, Bakanlar Kuruluna söyleyin, bu ödeneği niye istiyorsunuz? Yani siz, o zaman paralel bir devlet kurma peşindesiniz. Siz, bir rejim değişikliği peşindesiniz ” sözleri ile hükümete yüklendi.

MHP’li Yılmaz şöyle konuştu :
KANUNLAR GERİYE YÜRÜMEZ
Burada “Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.” diyoruz. Her zaman yaptığınız gibi artık burada kişisel verilerle ilgili bir sıkıntı var ki, “26/01/2015 tarihinde yürürlüğe girer.” ifadesini getirmişsiniz. Oysa kanunların geriye yürümezliği evrensel bir hukuk ilkesidir. Gerçi, bunlardan bahsetmemizin bir mantığı yok, bu ülkede artık ne hukuk kaldı ne yasa kaldı ne Anayasa kaldı, hiçbir şeyin kalmadığı bir süreçten geçiyoruz.
BU SAAT İTİBARI İLE HÜKÜMET DÜŞMÜŞTÜR
Biraz önce geçici madde ihdasıyla beraber Cumhurbaşkanlığına örtülü ödeneğin bu Mecliste, bu yüce Mecliste, millet iradesini temsil eden bu yüce Meclis AKP’nin oylarıyla kabul edilmesi demokrasiye yapılan bir darbedir. Bu saat itibarıyla Hükûmet düşmüştür Sayın Bakan, açık söylüyorum. Sayın Davutoğlu’nun bu ülkede “Başbakanım.” diye gezdiği hiçbir günün hiçbir manası olmaz. Buna ne kadar gülerseniz gülün değerli arkadaşlar. Bir ülke kanunlarla yürütülür. Bir ülke Anayasa’yla yürütülür. Bir ülke yasalarla yürütülür. Eğer siz Anayasa’yı yok sayıyorsanız, eğer siz yasaları yok sayıyorsanız.

Bunu açık yürekilikle soruyorum. Yani bu ülkede bir insan hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, hem MİT müsteşarı, hem bakan, hem kalkınma bakanı, hem genel müdür… Meclis Başkanı olabilir mi ya? Böyle bir şey var mı değerli arkadaşlar? Buna nasıl vicdanımız sığar? Yani, bu Cumhurbaşkanın ne kadar üstün özellikleri var?
Bugün, bu Cumhurbaşkanının yaptığını kendi Başbakanken Cumhurbaşkanı yapsaydı ortalığı 56’ya kaldırırdı değerli arkadaşlar. Bunu görmüyor musunuz yani bunu yapmadı mı? Forsunu çıkarsın, siyasete girsin o kadar meraklıysa. Bu kadar Başbakanlığa meraklıydın o zaman geleceksin, siyasete devam edeceksin.

ORADA GAYRİRESMİ BİRTAKIM UNSURLAR VAR
Bakın arkadaşlar, ne derseniz deyin, tarih bunu yazacak, göreceğiz. Bugün, bu gece, sabaha karşı burada verdiğiniz oylarla bir rejim değişikliği yaptığınız. Cumhurbaşkanlığında bir paralel devlet kurumu var. Bunu, bundan üç sene önce söylediğinde nasıl bugün yargılanıyorsa bugün Cumhurbaşkanlığı katında o paralel devleti kuranlar mutlaka yargılanacaktır. Bakın göreceksiniz! mutlaka yargılanacak. Şimdi ben soruyorum: Cumhurbaşkanının istihbaratla, kapalı savunmayla ne alakası var? O zaman insanın aklına şu geliyor: Cumhurbaşkanlığının kontrolü altında bu ülkede daha önce Başbakan olduğu dönemde gayriresmî birtakım eylemlerde, birtakım olaylarda kullanılmak üzere birtakım elemanları mı besliyordu? Bugün onlara Cumhurbaşkanlığında MİT Müsteşarıyla olan sorun, MİT Müsteşarı gitti istifa etti. Cumhurbaşkanına rağmen bu ülkede MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifa etmesi mümkün mü? Karşı çıktı, bütün yasalara aykırı olarak geri MİT’in başına geçti, orada bir ihtisaslaşma var. O zaman şu adamın aklına geliyor, bunu hiç sorgulamıyor musunuz? Orada gayriresmî birtakım unsurlar var, Davutoğlu Hükûmeti bu gayriresmî unsurlara ödenek ayırmadığı için bu örtülü ödeneği Cumhurbaşkanlığına mı alarak bunları finanse edeceksiniz yani insanın aklına bunlar geliyor.
SİZ BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİ PEŞİNDESİNİZ
Bir Cumhurbaşkanına kapalı istihbarat için, savunma hizmetleri için örtülü ödeneği niye gerekli kılar arkadaşlar yani bir sorgulayın, neyin istihbaratını yapacak Cumhurbaşkanı? Bu ülkenin Başbakanı var, bu ülkenin Hükûmeti var, bu ülkenin Başbakanının ve Hükûmetinin eli armut mu topluyor değerli arkadaşlar? Neyiniz varsa Cumhurbaşkanısınız… Bakanlar Kuruluna başkanlık yapıyorsunuz, gördüğünüz bir eksiklik varsa Hükûmete söyleyin, Bakanlar Kuruluna söyleyin, bu ödeneği niye istiyorsunuz? Yani siz, o zaman paralel bir devlet kurma peşindesiniz. Siz, bir rejim değişikliği peşindesiniz. Bakın, açık söylüyorum, bunlar yarın ortaya çıkacak, bunlar size şaka gibi gelir. Dün nasıl bunları söylediğimde ama canınız yandığında “hain, şu, bu” dediniz yarın gene aynı noktaya gelmeyin. Devlet hepimizin devleti, hükûmetler gelir geçer, Cumhurbaşkanı gelir geçer. Neye sahip olmak istiyorsun ya, Allah’ına şükret? On üç yıl boyunca bu millet size Başbakanlığı vermiş, Cumhurbaşkanlığı gibi en şerefli makamı tahsis etmiş, daha hangi yola gitmeye çalışıyorsunuz? Başkanlık sistemine geçiyorsanız Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğa ulaşırsınız, kanunları, yasaları Anayasa çerçevesi içerisinde yaparsınız.



370 kez okundu

Yorumlar

ekspres     31/03/2015 08:58

BOMBA İl yönetimi bahane ihaleler şahane! İl yönetimine girdiler... Tüm ihaleleri bir bir götürmeye başladılar... İl yönetimi bahane ihaleler şahane! Her ihalenin altında bu il yönetiminde olan isimler çıkıyor... Belediye başkanları ve ilçe başkanları yanınızdaysa, siz de il yönetimindeyseniz gerisi kolay... Adrese teslim ihaleler... Hani bir söz vardır: Bal tutan parmağını yalar... Bizim il yönetimine girenlerde sefa çekerken, aylarca o belediye başkanlarının kazanması için mücadele edenlerde avuçlarını yalıyorlar!.. Adı üzerinde siyaset... Aylarca mücadele edip, destekledikleri belediye başkanın kazanması için mücadele edenler yokluk içerisinde kavrulurken, il yönetimine girenler adrese teslim ihalelerle çok mu çok mutlu oluyorlar. Bilmem anlatabildim mi?
Misafir - ekspres

AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382