Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam552
Toplam Ziyaret1684649

BAHÇELİ'NİN LİSTESİ EKSİKSİZ SEÇİLDİ

Başkanlık Divanı üyelerinin tamamı yerini korudu, MYK listesine 37 yeni kişi girdi.. Delege, 140 sahıslık listeden 75'ini MYK'ya, 20'sini ise Merkez Disiplin Kuruluna seçecek.


MHP Genel Başkanı Devlet MHP Lideri Bahçeli , 11. Olağan Büyük Kongre'de partinin en mühim karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu'na derin bir neşter vurdu. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre yüzde 54'ü değişen MYK'da kadın oranı ise yüzde 10 olarak gerçekleşti. MYK listesinin sürprizi ise 2012 yılında MHP Lideri Bahçeli 'nin karşısında önder adayı olarak çıkmak isteyen ancak başaramayan 21.Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ oldu. 7 milletvekilini MYK dışında bırakan MHP Lideri Bahçeli , 5 milletvekilini listeye aldı.

BAHÇELİ'NİN LİSTESİ EKSİKSİZ SEÇİLDİ

MHP'de Genel Başkan seçiminin ardından MYK ve YDK seçimleri gerçekleştirildi. MHP Lideri Bahçeli , 140 sahıslık MYK listesi çıkarırken, Divan Başkanlığı'nı yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 'kısmi çarşaf liste' nitelendirmesinde bulundu. Yalçın, tercih yapma olanağı bulunmayan delegenin en üst 75 adı asıl, 25 adı yedek olarak seçeceğini açıkladı. Böylece, MHP Lideri Bahçeli 'nin 75 sahıslık MYK'da yer almasını istediği ilk 75 ad eksiksiz seçildi. Listedeki ilk 75 kişiden birini düşürmek için 400'ün üzerindeki bir delegenin listedekilerin adını çizmesi gerektiğinden listede herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

PARTİ YÖNETİMİNDE BÜYÜK YENİLENME

Bahçeli 75 sahıslık MYK soylu listesinde yüzde 54 oranına denk gelen 40 kişiyi değiştirdi.

7 MİLLETVEKİLİNİ ÇİZDİ

15 sahıslık çekirdek karar organı olan Başkanlık Divanı'ndaki tüm adları olduğu gibi MYK listesine koyan MHP Lideri Bahçeli , 7 milletvekilini ise dışarıda bıraktı. Bu isimler, Murat Başesgioğlu, Faruk Bal, Bahattin Şeker, Tunca Toskay, Münir Kutluata, Necati Özensoy, Reşat Doğru şeklinde sıralandı.

Çizilen başka MYK üyeleri ise şöyle sıralandı: 'Ahmet Mucip Gökçen, Erol Gül, Figen Tosuner, Halil Öztürk, Hasari Güler, Hayrettini Nuhoğlu, Hediye Akdere, Hidaye Kılınç, Hüseyin Yıldız, İbrahim Çiftçi, İbrahim Karayiğit, İsmail Hakkı Yücel, Muharrem Yıldız, Murat Türkmen, Mustafa Eraslan, Nizamettin Kazancı, Osman Durmuş, Sair Solmaz, Salih Dilek, Selçuk Coşkun, Şenol Bal, Sema Doğan, Taner Gökçek, Veysel Esen, Zeki Bulut, Yılmaz Tankut, Bekir Kasap'

ÖZDAĞ SÜRPRİZİ

Listedeki sürpriz ad ise Ümit Özdağ oldu. Geçmişte Milliyetçi Hareket Partisi MHP yönetimine ağır eleştiriler yönelten ve MHP Lideri Bahçeli 'nin karşısına önder adayı olarak çıkmak isteyip başarılı olamayan Özdağ'ın MYK'ya girmesi Milliyetçi Hareket Partisi MHP içinde beklenmeyen hamle olarak algılandı.

LİSTEDE 2 HABERAL

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile aynı adı taşıyan Mehmet Haberal, yedek listeden namzet gösterilince kısa süre şaşkınlık yaşandı. Ancak ad benzerliği olduğu anlaşıldı. Haberal'ın oğlu Erkan Haberal da yönetimde yerini aldı.

KORAY AYDIN YOK

Eski Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır yeniden MYK'ya dönerek sürpriz yaparken, listeye 4 vekil daha girmeyi başardı.Bu isimler Mehmet Günal, Mehmet Erdoğan, Bülent Belen ve Muharrem Varlı olarak sıralandı. Yönetime girmesi beklenen ancak olağanüstü kongrede MHP Lideri Bahçeli 'ye karşı namzet olan Koray Aydın da kendine yer bulamadı. MHP Lideri Bahçeli 'nin danışmanları da MYK'ya girdi. Merak edilen ad olan Koray Aydın ise yeni yönetimde yer almadı.

DURMUŞ YILMAZ BEKLEME ODASINA ALINDI

Yönetime alınması beklenen eski Merkez Bankası başkanı Durmuş Yılmaz ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, partiyi daha iyi tanımaları gerektiği gerekçesiyle listeye alınmadı.

KADIN ORANI YÜZDE 10

MYK listesinde yüzde 10'a yaklaşan bir oranda 7 kadın yer buldu.



558 kez okundu

Yorumlar

     24/03/2015 08:50

canım kardeşim ne olursun söyle içinde kalmasın.peki 7 haziran üzerine iddiaya girmeye varmısın?evet ne dersin...
Misafir - golcüüü

golcüüüüü     23/03/2015 20:30

şimdi sıralarsam hayaldi gerçek olanları senin fileler delik deşik olur.kendi kapının pisliğini temizlemeden başkasının kapısının önünde gezinme derim
Misafir - hayaldi

Hişşt kalem kırıldı...     23/03/2015 19:57

Bahçeli 7 kişinin üstünü çizdi.Millet de Bahçeli'yi karalayacak.
Misafir - Ter TİP

Yesinler sizi.     23/03/2015 08:59

Hayaldi gerçek oldu Hüseyin SÖZLÜ nün çiçeği ve çelengi Bebek katili Apo ile aynı karede.Yesinler sizin milliyetçiliğinizi.
Misafir - golcüü

AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351