Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam273
Toplam Ziyaret1685706

Kurtuluş Savaşının simgesi olan Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de kutlandı

  Kutlama Atatürk Parkında Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması, Kaymakamlık, Garnizon komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına konulmasıyla başladı. Çelenk koyma merasiminin ardından Karaisalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü onuruna Ömer Nasuhi Bilmen Anadolu İmam Hatip Lisesinde hazırlanan programa geçildi. Programa Karaisalı Kaymakamı Mehmet TUNÇ, şehit aileleri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemine dair konuşmalara müteakip öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferinin tarihimizde ne kadar önemli olduğunu vurgulayan şiirler, sunumlar ve slayt gösterileri izleyicilerle paylaşıldı. Düzenlen programlara müteakip Kaymakam Mehmet Tunç tarafından programa katılan şehit ailelerine çeşitli hediyeler taktim edildi. Program şehit aileleri onuruna verilen öğle yemeğiyle son buldu.
Karaisalı Belediye Başnaı Saadettin Aaslan da, yaptı açıklamada, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.
Bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarına, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk milletine ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize en samimi duygularımla şükranlarımı sunuyorum" dedi.



587 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382