Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam799
Toplam Ziyaret1682786

"Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve “Çanakkale Geçilmez” dedirten bu büyük mücadele bizim her zaman gurur, şan ve şerefle taşıyacağımız bir onur nişanıdır"

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan 18 Mart Çanakkale Zaferi ile Kahraman ecdadımızın, vatanın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ve bunun yanında bu altın neslin torunları olarak potansiyelimizin ne olduğunu görmemiz açısından da bizlere önemli bir referans olduğunu belirtti.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100.Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları kaydetti;

18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türk Milleti, 100 yıl önce Çanakkale’de cesaretin, azmin, özgürlük sevdasının ne demek olduğunu tarihe altın harflerle yazmıştır. Kadını erkeği, yaşlısı ve genciyle birlikte işgalci kuvvetlere karşı büyük bir direnç gösteren Türk Milleti, vatanı korumak uğruna binlerce şehit vermeyi göze almıştır.

 Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve “Çanakkale Geçilmez” dedirten bu büyük mücadele bizim her zaman gurur, şan ve şerefle taşıyacağımız bir onur nişanıdır. Bugün ise hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere ve milli birliğimize sahip çıkmak, Çanakkale Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şiiri’nde şanlı ecdadımızın ne kadar büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve sonucunda ki büyük mükâfatı şu dizelerle ne güzel anlatmıştır.

“Sana dar gelmeyecek makber'i kimler kazsın?

"Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.”

Kahraman ecdadımızın o günlerde yapmış olduğu fedakârlığın, gösterdiği kahramanlığın ne tarifi mümkün, nede bunun karşılığını verebilmek. Bugün de bizler, tüm şehitlerimizin bu vatan ve bizler için göstermiş oldukları fedakârlık karşısında onlar gibi, miras bıraktıkları bu aziz vatanı kanımız pahasına koruyacak her şeyin en güzeline layık olan milletimiz için var gücümüzle çalışacağız.

 Bunun yanında aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan yakınlarına ve kahraman gazilerimize, gereken saygıyı fazlasıyla gösterirken, onlara daha iyi bir hayat standardı sunmak için çalışmaktayız. Bu amaçla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük hassasiyeti ile Başbakanlığı döneminde, AK Parti İktidarı olarak, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hak ettikleri değeri vermek, emanete en iyi şekilde sahip çıkmak için çok sayıda düzenleme ve uygulama hayata geçirilmiştir. Bunlardan sadece birkaçını hatırlamak gerekirse;

Daha önce sadece terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile gazilerimizin kendilerine bir istihdam hakkı verilmekteydi. AK Parti İktidarında, 6353 sayılı Kanunla, istihdam hakkı birden ikiye çıkarılmış bununla yetinilmeyerek vazife ve harp malulü kapsamında olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getirilmiştir. Terörle mücadele kapsamında, vazife sırasında şehit olan ve yaralanan er ve erbaşlarımızın yakınlarına ödenen maaşlarda yüzde 20 civarında iyileştirme sağlanmıştır. Ayrıca vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine de bir istihdam hakkı getirilmiştir. Yine Terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara kamuda bir istihdam hakkı verilmesi ve sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın aylık bağlanmasını sağlanmıştır. Şehit yakınları ve gazilerimizden ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımı alamayanların da bu haktan faydalanmaları sağlanmıştır. Şehit yakını ve gazilerimizden, su ve elektrik ücretlerinde indirim imkânından yararlanamayanların tamamı bu haktan yararlanma imkânına kavuşmuştur. Gazilerimizin 25 yaşından küçük çocukları ile anne ve babalarına da ücretsiz seyahat hakkından faydalanma imkânını getirilmiştir. Vazife ve harp malulü kapsamında olup, faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da bu imkân sağlanmıştır. Vazife malulü kamu görevlilerinin anne ve babalarına aylık bağlamada aranan Muhtaçlık Şartı kaldırılmıştır. Şehit yakınları ve gazilerimizin aylıklarında iyileştirme yapılmış, çalışan gazilerimizin Maluliyet Aylığının kesilmemesi sağlanmıştır.

Tüm bunlarla beraber Çanakkale Şehitliğimiz ve Gelibolu yarımadasında yeni ve önemli çalışmalar planlanmaktadır. Bu amaçla geçen yıl TBMM de Çanakkale Savaşları, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulması hakkındaki kanun tasarısı kabul edilmiştir. Bu başkanlık sayesinde bu alanda çok daha aktif ve önemli çalışmalar yapılacaktır. Tarihi alanda, savaş dönemindeki aslına uygun şekilde planlama yapılmış, siper, mevzi, cephe, şehitlik gibi tüm savaş alanları restore edilmeye devam edilmektedir. Yine Müze, sergi alanı gibi kültürel mekânlar yapılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 100. Yıl dönümünde Çanakkale de tarihinin en görkemli anma törenleri düzenlenecektir. Törenler Cumhurbaşkanımızın himayesinde, 77 ülkeden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşecek ve birçok etkinliğe sahne olacaktır.

Tarih boyunca vatan ve millet sevdası ile şehit düşmüş ecdadımıza; bugünse kahraman ecdadımız gibi vatanımızın bekası uğruna can vermiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

 Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyorum."



365 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398