Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam301
Toplam Ziyaret1686810

Orman eski bakanı, CHP Milletvekili aday adayı Arif Sezer 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin yıldönümü itibarıyla bir mesaj yayınladı

 Sezer mesajında Balkan Harbi hezimetine uğrayan ordunun 1915’de Çanakkale’de dünya siyasi ve askeri tarihine destan yazmış olduğunu belirterek, “Burada çok önemli bir ayrıntı vardır. Ordu aynı ordudur. Üstelik balkan harbi sonrasında Balkan harbindeki hali daha vahimdir. Asker kaçaklarının sayısı mevcut askerlerin sayısına ulaşmıştır. Ama bu gün AKePe iktidarının küçümsediği Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın dirayeti sayesinde hezimete uğrayan ordu Çanakkale’de destan yazmıştır.

 Çanakkale Savaşı Anadolu topraklarının 10 binlerce yıldan beri sahipleri olan Türk ulusunun vatanına nasıl sahip çıktığının bir kez daha dünyaya ispatı olmuştur” dedi.

“Bu gün balkan harbi öncesinde gibiyiz”

Mevcut iktidar tarafından Türk Silahlı Kuvvetlerinin dumura uğratıldığını belirten Arif Sezer, “ Türk ordusunun değerli komutanları ve üst düzey komuta kademesi siyasi iktidar tarafından esaret altına alınmış. Uydurma dosyalar ve maksatlı siyasi bahanelerle cezaevlerinde esarete mahkûm edilmişlerdir. Dünyanın hiçbir ordusunun subayı kendi ülkesinde esir edilmemiştir. Bu olay sadece Akepe iktidarı tarafından uygulanmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri pasifize edilmiştir. Mevcut siyasi ve askeri durum. Balkan hezimeti öncesi gibidir. Ancak Türk ulusu yeni Çanakkale destanları yazabilecek güçtedir.” Dedi.

Çanakkale geçildi!”

AKePe iktidarının güdümüyle 12 Mayıs 2011 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla; ‘’Yabancılara Taşınmaz Satışı’’ önündeki engeller kaldırıldı. Bu tarihe kadar işletme hakkı devredilen liman, su kaynakları, maden,  Tekel gibi işletmelerin tapusu artık yabancılar tarafından alındı. Tapu kanununda değişiklik öngören 5782 sayılı kanunun Anayasa Mahkemesi tarafından onaylanmasıyla yabancılara toprak satışı için hiçbir sorun kalmadı. Yabancı şirketler; bugüne kadar işletmesini aldıkları Tüpraş, Telekom, banka ve bunlara
ait maden alanlarını, limanları, enerji tesisleri ve derelerin tapularını alabilecek. Yabancı şirketler böylece Türkiye’de 150 bin kilometrekarelik maden alanının hakkına sahip oldular.” Diyen Arif Sezer, “Türkiye’de 2002’den bu yana, yabancılara 76 milyon 145 metrekare gayrimenkul satılmış. Bu satışın en fazlası Konya’da gerçekleşmiş. Bunu 6 milyon
205 bin ile Antalya, 5 milyon 768 bin Muğla, 4 milyon 494 bin ile Ankara, 3 milyon 184 metrekare ile Aydın ve 2,2 milyon metrekare ile İstanbul izliyor.
Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancıların sayısı 119.599 kişi.

Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında 35.245 kişiyle İngilizler, bunu 27 bin 21 kişiyle Almanlar ve 10.750 kişiyle Yunanlılar izliyor. Yunanlılar, genellikle İstanbul, İzmir ve Bursa’da, Suriyeliler ise Hatay ve Gaziantep’te gayrimenkul aldılar. Bu Çanakkale’nin emperyalistler tarafından geçildiğinin, ülkenin sivil işgal edildiğinin somut delilidir.” Dedi.

“Türk ulusu bu badireden kurtulacaktır”

Türk Ulusunun içinde bulunduğu bu karmaşa ortamından kurtulmasının mümkün olduğunu belirten Arif Sezer, “ Bu millet demokratik sistem dâhilinde bu badireden mutlaka kurtulacaktır. Tarihte hiç uğramadığı bu haksızlık, ezilme ve horlanma ortamı ulusun gırtlağına saplanan hançer gibidir. Ulusun her ferdi bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almalıdır. Ben şahsen siyasi ikbal peşinde koşan biri değilim. Ulusun bu badireden kurtulmasına bir nefer olarak hizmet edebilmek için adayı adayı oldum” dedi.

 



472 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406