Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam821
Toplam Ziyaret1681906

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti olarak, kategorik olarak parti kapatılmasına karşıyız dedi

.

Çelik, partisinin Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlediği mahalle başkanları toplantısında, CHP'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Türkiye genelinde ve Adana'da, partilerinin kapatılmak istendiği şeklinde, olmayan bir mevzu üzerinden propaganda yapmaya çalıştığını ifade eden Çelik, Bunların partileri 12 Eylül darbesi, faşist rejimi kapattığı halde henüz o rejimle ve darbeyle hesaplaşma cesareti gösterememiş partidir. Şimdi çıkmış AK Parti'nin kapatmak istediğini söylüyor diye konuştu.

Anayasa değişikliği yaparken, referandum sırasında parti kapatmalarını tümüyle kaldırmak istediklerini anlatan Çelik, şunları söyledi:

Buna kim karşı çıktı? CHP'liler başta olmak üzere tüm partiler. AK Parti olarak, kategorik olarak parti kapatılmasına karşıyız. Terör, darbe... Buna bulaşanlar cezalandırılır. Avrupa sistemi içinde de çağdaş demokrasilerde de sadece teröre destek veren partilerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemeler vardır. Bunun dışında siyasi partilerin kapatılma dönemi sona ermiştir. Biz de AK Parti olarak herhangi bir partinin, bırakın CHP'yi, kategorik olarak kapatılmasına karşıyız. O zaman 'gelin bu düzenlemeyi yapalım' dediğimizde hepsi meclisten kaçtılar ve bu düzenlemeye müsaade etmediler.

Bugün CHP'yi kim, niye kapatmak istesin? diyen Çelik, şöyle konuştu:

Tam tersine CHP hiçbir şekilde kapatılmamalı. Ama kapatılmamasının sebebi ve gerekliliği siyaseten çok lazım olduğu için bu memlekete bir faydası olduğu için değil. CHP bir siyasi müze gibi korunmalıdır. Bu ülkeye ne tür kötülükler yapmışlar, bu ülkenin demokrasisini nasıl sakatlamışlar, geçmişte darbelerle nasıl işbirliği yapmışlar, bu memleketin yararına olan her düzenlemeye nasıl karşı çıkmışlar. Demokrasiden bahsedildiğinde bunların kafaları nasıl darbeden yana statükodan yana çalışmış. Her zaman darbeden yana olurken şimdi nasıl paralel çeteyle işbirliği yapıyorlar. Bunların milletin hafızasında yer etmesi için CHP'nin titizlikle korunması ve siyasi bir müze olarak halkın ziyaretine açık tutulması lazım. Bu müze açık tutulsun ki bunların millete kötülük yapmakta ne tür enstrümanlara sahip oldukları Türkiye'nin demokrasisine zarar vermek için, ekonomiye zarar zarar vermek için neler yaptıklarını görmek için sürekli hafızalarda taze tutulsun.

CHP'ye ayıracak enerjimiz yok

Çelik, CHP'lilerin AK Partililer CHP'yi kapattırmak istiyor dediğini anlatarak, buna karşı çıktıklarını ifade etti.

Siyasi ahlak ve prensipler gereği tüm parti kapamalara karşı oldukları gibi CHP'nin kapatılmasında pratik bir faydaları olmadığını belirten Çelik, şöyle devam etti:

CHP gibi demokrasi düşmanı bir partinin varlığı devam etsin ki AK Parti'nin kıymeti daha da artsın. O yüzden CHP'yi kapatmak için hiç kimsenin buna ayıracak ne zamanı var, hele AK Partililerin ne de ayıracak enerjisi var. Bizim zamanımız da enerjimiz de kıymetlidir CHP'ye ayıracak zerre kadar enerjimiz yoktur. Aslında onların zihniyetini tüzüklerinde yazan madde çok iyi anlatır. Tüzüklerinde şöyle yazardı eskiden, 'Egemenlik kayıtsız şartsız millete aittir, lakin millet bu hakkı Cumhuriyet Halk Fırkası eliyle kullanır.' O yüzden onlar, sandıktan kim çıkarsa çıksın iktidarda olmaya alışıklardır. Çok partili hayatla birlikte sarsılmaya başladı. Buna karşın baktılar ki halk da bunlara teveccüh göstermiyor, iktidar vermiyor. O zaman tuttular 27 Mayıs darbesinin arkasında durdular, onun destekçiliğini yaptılar. Arkasından Türkiye'de ne zaman olağanüstü dönem olsa, ne zaman krize sokacak bir mesele olsa, orada CHP ya sponsor olarak vardır ya bizzat sahadadır ya da ideolojik destekçisi olarak vardır. O sebeple CHP Türkiye'de laikliğe karşı odak oldu diye geçmişte çok partiyi kapattırmak için tamtamlar çalmış ve propaganda yapmıştır. Anayasanın tüm maddeleri eşittir, tüm tarih boyunca demokrasiye karşı odak noktası olmuş bir partiden bahsediyoruz. Çıkıp AK Partililer veya başkaları CHP'nin kapatılmasını istiyor diye bir şeyden bahsetmek bizim ahlakımıza göre reddedilmesi gereken bir şeydir.

Parti yöneticilerinin görevinin, partiyi halkla buluşturmak olduğunu kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP'yi bu gidişle birisi kapatacak, paralel yapıyla işbirliğine girdiği için Kemal Kılıçdaroğlu kapatacak. Çünkü parti yöneticilerinin görevi, partiyi halkla buluşturmaktır. Paralel çetelerle buluşturmak değil. Bir yöneticinin görevi millet adına siyaset yapmaktır, darbeci unsurlarla siyaset yapmak değil. Parti yöneticilerinin görevi meşru çizgide durmaktır, gayri meşru yöntemlerle hükumeti devirmeye çalışan unsurlarla kol kola girmek değil. O sebeple CHP'yi kapatmaya kimse tenezzül etmez. Zaten bu gidişle Kılıçdaroğlu bu partinin kapısına kilit vuracak. Her halükarda CHP'nin kalması lazım, müze gibi durması lazım, bu millete yapılan kötülüklerin müzesi olarak kalması lazım. O müzeye her baktığımızda da AK Parti'nin kıymetini daha iyi anlayacağına kuşkumuz yoktur.



354 kez okundu

Yorumlar

DİPNOT     15/03/2015 21:12

NİYE KAPANSIN Kİ: ZATEN KÜRTİSTAN PARTİSİNİ DE KURUYORSUNUZ...............
Misafir - YAZAR

AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398