Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam304
Toplam Ziyaret1682291

Karaisalılı olan Cafer Esendemir, HP İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’nin 14 ilçe başkanı, gazeteci ordusu ve partilileriyle birlikte milletvekili aday adaylığını açıkladı

 Adana, Çukurova ve Türkiye basın dünyasının yakından tanıdığı, güler yüzü, yardımseverliği ve sempatik tavırlarıyla tüm kesimlerden takdir gören Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, CHP Adana milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Toplantı öncesi açıklama yapan CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, seçimlerin yaklaştığı şu günlerde kirli oyunlar tezgahlanmaya çalışıldığını ancak CHP’nin halkla birlikte bu kirliliğe karşı savaş vereceğini söyledi.
CHP İl Binası’nda CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’nin 14 ilçe başkanı, CHP Adana Milletvekili aday adayları, Türkiye’nin yayında olan en eski gazetesi olma ünvanını sürdüren, Adana’nın Fransız işgali sırasında düşmana kalemiyle karşı koyan Yeni Adana Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir başta olmak üzere çok sayıda basın mensubu, Esendemir ailesi ve partilileriyle birlikte aday adaylığını açıklayan Cafer Esendemir, “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçerken, kendimi Kurtuluş Savaşı ruhu ile görevli hissederek Milletvekilliğine aday adayı oldum” dedi.
“HALK İÇİN, HALKTAN YANA”
Adana Milletvekilliğine kontenjan aday adaylığını açıklama onurunu yaşadığı bu önemli günde birbirinden değerli aday adayı partilileriyle dostça, barış ve kardeşlik duygularıyla bir süreç yaşandığını da toplumun takdirine sunmak istediğini vurgulayan CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Cafer Esendemir, “Türkiye’nin birleştirici gücü CHP, tüm aday adaylarıyla halk için, halktan yana politikalarıyla büyük bir kuvvettir” diye konuştu.
İl Başkanı Burhanettin Bulut başta olmak üzere CHP’li Belediye Başkanlarını, İlçe Başkanlarını, ulaşabildiği milletvekili aday adaylarını bizzat arayarak dayanışma ve dostluk gününe davet ettiğini dile getiren Esendemir, Adana’daki CHP’li tüm aday adaylarının CHP bayrağını en yukarılarda dalgalandırmak için mücadele ettiğini belirtti ve salonda bulunanlara tüm aday adayları için alkış rica etti.

“CHP, CAN SİMİDİ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin çevre ülkelerle diyalogu kopma derecesine gelen Türkiye’nin can simidi olduğunu dile getiren Esendemir, “Bu krizden çıkış ancak CHP iktidarı ile mümkün olacaktır.  Çünkü CHP, demokrasinin teminatıdır. Bugün ülkemizde birçok gazeteci cezaevinde bulunurken,  Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’ndaki bazı maddeler nedeniyle gazeteciler özgür davranmaktan uzak tutulmaktadır.  Sansür ileri boyutlara ulaşmış,  gazeteciler görevini yaparken iktidarın hedef göstermesi ile kutuplara ayrılmıştır.  Biz CHP’liler ayrıştırıcı değil birleştirici olacağız. Bu sloganımız ile toplumun her kesimini kucaklayacak, sorunlarına sahip çıkacağız. Halkın, sesi, gözü, kulağı olacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta sulh, cihanda sulh sözlerine sadık kalacağız” diye konuştu.

“CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM”
Adana’nın, bölgenin ve ülkemizin daha müreffeh yarınlara ulaşması yönünde büyük çaba sarf edeceğini vurgulayan Esendemir, şunları söyledi:
“Adana’daki işsizliğe, beyin göçüne, üretimsizliğe, yatırımsızlığa, tarım topraklarının ranta kurban edilmesine, ötekileştirmeye, talana, vurdumduymazlığa, geri kalmışlığa, teşvik sistemine karşı duracağız. Kadınlarımız, çocuklarımız, öğrencilerimiz, emeklilerimiz, engellilerimiz, gazetecilerimiz, işçimiz için CHP ile birlikte Cumhuriyetimizi de kuran Ulu Önder Atatürk’ün deyimiyle; milletin efendisi köylümüz için, hak, evrensel hukuk ve adalet için haykıracağız. Sesimizi yükselteceğiz. Tüm halkımızı demokrasinin teminatı CHP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.”

CAFER ESENDEMİR KİMDİR?
Adana’da Turhan Cemal Beriker İlkokulu, 5 Ocak Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesi’nden mezun oldu.  Üniversite eğitimini ekonomik nedenlerle yarıda bırakmak zorunda kaldı. 1973 yılında ofisboy olarak girdiği basın sektöründe  bir gazetenin piyasaya sürülmesine kadar olan tüm evrelerde fiilen çalıştı. Aynı zamanda eğitimini sürdürdü. 
Lise yıllarında başladığı muhabirlik süreci devam ederken aynı anda istihbarat şefliği görevini de üstlendi.  Ak Ajans ve Güneş Gazeteleri’nden sonra Anadolu Ajansı’nda çalıştı ve  2001 yılında emekli oldu. Arkadaşlarının talebi ve desteğiyle 2005 yılında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’na seçildi. Şu anda başkanlığının 4. dönemini yaşıyor.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetiminde ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda çeşitli dönemler görev yaptı. Adana’da çok sayıda sivil toplum örgütünde de çeşitli görevler üstleniyor.  Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi’nde öğrenci olarak eğitim gören Cafer Esendemir, Sürekli Basın kartı sahibi, evli ve 2 çocuk babasıdır.



481 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398