Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam1
Toplam Ziyaret1667643

"HEKİMLİK KUTSAL MESLEK"

GÜRKAN; “HEKİMLİK KUTSAL MESLEK”

 

AK Parti Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan, Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın, gerektiğinde kendi sağlığını tehlikeye atarak, insan sağlığını korumaya çalıştığını ve bu sebeple kutsal bir görev yürütmekte olduğunu belirtti. 

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan “İnsanlığın var olduğu ilk günden günümüze kadar insan sağlığı en önemli unsur olmuş ve dolayısı ile hekimlik mesleği büyük önem taşıyarak tüm toplumlarda kutsal bir meslek olarak kabul edilmiştir. Özünde, karşılıksız hizmet ve fedakârlık olan mesleklerden birisi hiç şüphesiz hekimliktir” dedi.

Milletvekili Fatoş Gürkan mesajında şu görüşlere yer verdi; “İnsanı yaşatmayı, insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza bu önemli gün dolayısıyla tekrar şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.

En değerli varlığımız olan sağlığımızı korumak için insanüstü çaba sarf eden,  hastasının sağlığını her şeyden önce tutan, ailesine ve kendisine ayıramadığı zamanları hastalarına adayan fedakâr hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza karşı toplum olarak gereken saygı ve desteği her zaman göstermeliyiz.

AK Parti İktidarı olarak geride bıraktığımız 12 yıl boyunca dünyanın da takdirini kazanan devrim niteliğindeki reformları değerli sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayreti ile gerçekleştirdik. Böylece ülkemizin en ücra noktalarına kadar kaliteli sağlık hizmetleri ulaştırılırken, bunun yanında hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza yönelik önemli iyileştirmeler yapılmıştır.

Son olarak Sayın Başbakanımızın sağlık çalışanlarına yönelik verdiği müjde ile nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılacak, hekimlerimizin yanında diğer sağlık çalışanları da bu nöbet ücretlerinden yararlandırılacaktır. Arzu eden hekimlerimize sahih döner sermaye üzerindeki döner sermaye gelirlerinde emeklilik primlerinin kesilmesi imkânı getirilerek, emekliliklerinde daha yüksek aylık almalarına olanak sağlanacaktır. Yine hekimlerimize, zorunluluk getirmeden 70 yaşına kadar çalışma fırsatı verilmektedir. Hekimlerimizin meslekleri icabı yapmış oldukları tıbbi işlemler nedeniyle haklarında açılan tazminat davalarında karşılaştıkları yüksek tutarlı maliyet için 2010 yılında mali sorumluluk projesi getirilmişti. Yapılacak yeni düzenleme ile mali sorumluluk sigortasında, vaka başına olan riski yüksek branşlardaki tutar 600-800 bin TL’ye çıkarılmaktadır. Bunun yanında çok önemli meslek gruplarındaki yıpranma payı taleplerine yönelik çalışmalar da yürütülmektedir.

Bu anlamlı gün dolayısı ile toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, yürütmüş oldukları bu kutsal görev dolayısıyla şükran ve saygılarımı sunarım. 


        

    479 kez okundu

    Yorumlar

    KEPİN YÜZÜ     15/03/2015 21:56

    FATOŞ ZOPCUK: DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIRMIŞ............
    Misafir - HEMŞİRE

    memleketimizin doktorları kimler?     13/03/2015 23:51

    isim isim yazalım da 14MART TIP BAYRAMLARINI KUTLAYALIM... Ne dersiniz?
    Misafir - doktor_doktor

    AlışSatış
    Dolar32.237032.3662
    Euro34.794534.9339