Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam1024
Toplam Ziyaret1687533

12 Mart İstiklal Marşı nın Kabulünün 94. Yıl Dönümü Karaisalı Ömer Nasuhi Bilmen İmam Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu programla kutlandı

   Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç yaptığı konuşmada; “Tarihin derinliklerinden gelen yüce milletimizin bekası, milli birlik ve beraberliğinin genel ifadesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yılı ve onu kaleme alan çok değerli şairimiz Mehmet Akif Eesoy’un vefatının 79. yılı vesilesiyle bugün büyük şairi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyoruz. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın ağır şartlarında yazılmış, o günü anlatan milletimize adanmış bir şiirdir. Şanlı bayrağımızla birlikte, bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından program akışı içerisinde Ömer Nasuhi Bilmen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve slayt gösterisi, şiirler ve Safahat’tan şarkılar okunmasına müteakip, çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Ömer Nasuhi Bilmen İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda gerçekleşen programa Kaymakam Mehmet Tunç, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Muhammed Mert, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Muhammet Karacaoğlu, İlçe Müftüsü Kamil Oktay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



576 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406